Asfaltirana dionica puta u Banovići Selu

VI STE OVDJE://Asfaltirana dionica puta u Banovići Selu

Asfaltirana dionica puta u Banovići Selu

Realizacija infrastrukturnih projekata na području opštine Banovići ubrzano se implemntira uz pomoć povoljnih vremenskih uslova. Danas je asfaltirana dionica puta u naselju Odžak koje pripada mjesnoj zajednici Banovići Selo. Ukupna dužina asfaltirane dionice puta je 350 metara, a sredstva u vrijednosti od 60 hiljada konvertibilnih maraka obezbjeđana su iz općinskog budžeta za 2017.

-U ovoj godini Općina je planirala realizirati deset infrastrukturnih projekata na području pet mjesnih zajednica i uložiti oko 750 hiljada konvertibilnih maraka za njihovu realizaciju. Sva sredstva su planirana Budžetom za 2017. godinu i nadamo se da ćemo ih uspješno, kao i sve do sada završiti u predviđenom roku, kazao je općinski načelnik Midhat Husić.

Infratsukturni projekti predstavljaju jedan od prioriteta u razvoju općine  kojim se nastoji značajno poboljšati i unaprijditi putna komunikacija na području cijele opštine, te poboljšati  uslovi života stanovnika na ovim prostorima.

 

Pored ovog projekta, Općina u saradnji sa višim nivoima vlasti implementira još nekoliko značajnih projekata kao što su projekti iz oblasti energetske efikasnosti, vodoprivrede i putne infrastrukture. U toku je rekonstrukcija dionice puta od pružnog prelaza do benzinske pumpe Energepetrol, sanacija krova zgrade tzv. Trgovačke u samom centru grada kao i rekonstrukcija osnovne škole Grivice.  Prema riječima Općinskog načelnika u pripremi je još nekoliko značajnih projekata čija realizacija uskoro počinje.

 

2017-07-20T15:51:21+00:0020/07/2017|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045