Banovićko kulturno ljeto nastavljeno koncertom KUD-a „Puračić“ (FOTO i VIDEO)

VI STE OVDJE://Banovićko kulturno ljeto nastavljeno koncertom KUD-a „Puračić“ (FOTO i VIDEO)

Banovićko kulturno ljeto nastavljeno koncertom KUD-a „Puračić“ (FOTO i VIDEO)

Koncert prijatelja iz kulturno-umjetničkog društva „Puračić“ koji je održan sinoć na Trgu žrtava Srebrenice u Banovićima je peta manifestacija koja je održana u povodu obilježavanja 23. rođendana od oslobođenja područja opštine Banovići u proteklom ratu.

Program KUD-a Puračić predstavljen Banovićkoj publici bio je prepun precizno i profesionalno izvedenih koraka na otvorenoj pozornici praćenih istim takvim orkestrom a sve pod nadzorom predsjednika KUD-a „Puračić“  Hazima Osmanovića.

Za organizaciju manifestacije zaslužna je Općina Banovići i domaćin kulturno-umjetničko društvo „Litva“ Banovići koji su se potrudili da cjelovečernji koncert prijatelja iz Puračića protekne u prelijepoj atmosferi prepunog Trga praćen aplauzima podrške Banovićana koje svoje odušljenje nisu krili.

-Ovo je treća godina kako se Dan Općine Banovići obilježava nizom manifestacija objedinjenih u jednoj pod nazivom Banovićko kulturno ljeto. Cijeli mjesec dana upotpunjen je nizom kulturnih, zabavnih, sportskih i edukativnih manifestacija i takmičenja a krovna manifestacija kojom ćemo obilježiti 10.9.2018. Dan Općine Banovići bit svečana akademija održana na taj dan i vatromet u večernjim satima, kazao je Zijad Bećić, predsjednik Komisije za obilježavanje značajnih datuma i događaja na području opštine Banovići.

Nakon sinošnjeg koncerta Banovićko kulturno ljeto nastavit će se sutra, 31.8.2018. izviđačkim višebojom pod nazivom „Konuh planinom 2018.“ sa početkom u 10,30 sati a u večernjim satima sevdah susretima koje će organizovati KUD „Litva“ Banovići sa početkom u 20 sati.

U subotu su na programu tri manifestacije i to: moto party MC Black Gold na izletištu Mačkovac, na Zlači će se održati Dani Saveza lovačkih društava TK a u večernjim sati će se održati Festival malog stvaralaštva na otvorenoj pozornici Banovićkog kulturnog ljeta.

2018-09-06T09:35:23+00:0030/08/2018|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045