Bolji uslovi obrazovanja djece i mladih u Banovićima

VI STE OVDJE://Bolji uslovi obrazovanja djece i mladih u Banovićima

Bolji uslovi obrazovanja djece i mladih u Banovićima

Ugovor o zajedničkoj implemetaciji projekta „Poboljšanje uslova obrazovanja – Banovići“ potpisali su u ime Općine Banovići načelnik Midhat Husić i u ime World Vision Internationaln – Podured Tuzla  direktorica Larisa Klepac. Kroz ovaj projekat relizirat će se pet projekata u četiri osnovne i jednoj srednjoj školi na području opštine Banovići u okviru kojih će se poboljšati uslovi obrazovanja djece i mladih.

Zajednički projekti su učinkovitiji

– Zajedno sa našom prijateljskom organizacijom uradit ćemo ono što je trenutno najpotrebnije našim školama i što će omogućiti bolje uslove obrazovanja djece i mladih u školama. Za te namjene smo iz općinskog budžeta obezbjedili ukupno 17 hiljada konvertibilnih maraka, kazao je načelnik Husić i dodao da je svaki zajednički projekat uvijek učinkovitiji nego puno više pojedinačnih.

Ukupna vrijednost svih projekata je 34 hiljade konvertibilnih maraka, a finansirat će ih zajedno Općina Banovići kao sufinansijer i World Vision International kao nosioc implementacije projekta.

Početak implementacije projekata nastupit će odmah nakon izbora izvođača radova. U okviru ovih projekata  izvršit će se sanacija staklenih zidova u hodnicima O.Š. „Banovići“, rekonstrukcija javne rasvjete u Područnoj školi „Oskova“ , umrežavanje računara u O.Š. „Banovići Selo“ , opremanje sportskim učilima u O.Š. „Treštenica“  kao i opremanje kabineta stranih jezika u MSŠ „Banovići“.

Krajnji rok za implementaciju projekata je 31. oktobra ove godine.

2018-09-25T09:17:31+00:0025/09/2018|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045