Britanski ambasador u BiH posjetio Općinu Banovići i RMU Banovići

VI STE OVDJE://Britanski ambasador u BiH posjetio Općinu Banovići i RMU Banovići

Britanski ambasador u BiH posjetio Općinu Banovići i RMU Banovići

U radnoj posjeti Općini Banovići i najvećem privrednom kolektivu na ovom području Rudniku mrkog uglja „Banovići“ danas je boravio britanski ambasador  u Bosni i Hercegovini  Edward Ferguson sa svojim saradnicima. Prijem je upriličio općinski načelnik Midhat Husić sa saradnicima u prostorijama Općine Banovići.

Na sastanku se razgovaralo o ekonomskoj situaciji, privrednim i turističkim potencijalima, kao i budućim razvojnim projektima. Ambasador Ferguson je pozdravio napore koji se ulažu u početak izgradnje velikih industrijskih projekata, kao i izgradnju poduzetničke zone koja prati cjelokupan razvoj opštine Banovići.

Ovom prilikom ambasador Ferguson je posjetio i najveći privredni kolektiv na području Banovići, gdje se sastao sa predstavnicima uprave Rudnika Banovići na čelu sa direktorom Muneverom Čergićem, te premijerom Tuzlanskog kantona Begom Gutićem.

Načelnik Husić izrazio je zahvalnostna ambasadoru Fergusonu na izdvojenom vremenu i interesovanju za stanje na području opštine Banovići, kao i nadu da će pozitivno mišljenje o Banovićima stići do Velike Britanije.

Na kraju posjete načelnik Husić uručio je skroman poklon ambasadoru Fergusonu koji najbolje oslikava ovaj rudarski kraj.

2017-12-04T21:55:29+00:0021/04/2017|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045