U ime Općine Banovići, Općinskog vijeća Banovići i u svoje lično ime svim rudarima Rudnika mrkog ugalj „Banovići“ d.d. Banovići, rukovodstvu i svim Banovićanima čija je najvažnija privredna grana upravo rudarstvo, želim sve najbolje povodom 21. decembra, Dana rudara Bosne i Hercegovine.

Posebne čestitke upućujem povodom jubilarne 70. godišnjice izgradnje pruge Brčko-Banovići i ujedno 70. godišnjice postojanja Rudnika.

Rudari svojim radom svake godine pokazuju da se i u teškim uslovima mogu postizati izuzetni proizvodni rezultati. Stoga sam ubijeđen da će i naredna godina biti obilježena novim proizvodnim rekordima. Očekujem i da će takve rezultate pratiti osavremenjivanje proizvodnog procesa, upošljavanje novih rudara u eksploataciji i stalno poboljšanje rudarskog statusa u bosanskohercegovačkom društvu.

Uz čestitke u povodu predstojećeg praznika svim rudarima upućujem i želje za puno uspjeha i dobro zdravlje u narednom periodu, uz rudarski pozdrav  SRETNO, kaže se između ostalo u čestitci općinskog načelnika Midhata Husića i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Banovići Nermina Delagića.