Dio zdravstvenih usluga u novim prostorijama Doma zdravlja Banovići (FOTO I VIDEO)

VI STE OVDJE://Dio zdravstvenih usluga u novim prostorijama Doma zdravlja Banovići (FOTO I VIDEO)

Dio zdravstvenih usluga u novim prostorijama Doma zdravlja Banovići (FOTO I VIDEO)

Novizgrađeni dio zgrade JZU „Dom zdravlja“ Banovići zvanično je pušten u upotrebu realizacijom zajedničkog projekta Općine Banovići i Američke ambasadom u BiH ukupne vrijednosti 700 hiljada konvertibilnih maraka.

– Osim Općine, u izgradnju ovog objekta sa značajnim iznosom sredstava učestvovali su naši dokazani prijatelji, Ambasada SAD-a u BiH. Osim finansijskog, praktični značaj ovog projekta za građane Banovića je još i veći, obzirom da su postojeći kapaciteti Doma zdravlja bili nedostatni za pružanje zdravstvenih usluga građanima. Novim objektom podižemo i nivo usluga koje će Dom zdravlja pružati našim građanima, ali i poboljšavamo i uslove u kojima rade uposlenici ove zdravstvene ustanove”, rekao je načelnik Općine Banovići Midhat Husić.

Za ovaj projekat  Američka ambasada je obezbjedila sredstva u iznosu od 150 hiljada američkih dolara, a Općina 360 hiljada maraka. Ovo je jedinstven slučaj na širem području da lokalna zajednica kao osnivač Ustanove ulaže u izgradnju jednog ovakvog objekta i ima poseban značaj za Banovićane.

– Ovo je veoma značajan događaj za Banoviće, ali i za cijeli Kanton. Ovim aneksom Dom zdravlja je dobio novih oko 800 metara korisne površine po svjetskim standardima uređenog prostora, a ovo je ujedno i prvi puta da lokalna zajednica, kao osnivač Doma zdravlja investira ovako značajnu sumu novca u ovakav jedan objekat, kazala je Munevera Bećarević,  direktorica Doma zdravlja Banovići.

U novim prostorijama kompletna konsultativno – specijalistička služba Doma zdravlja i stomatološka služba

Realizacijom ovog projekta cjelokupan nivo zdravstvene zaštite podignut na jedan viši nivo a to će u konačnici doprinijeti još boljoj zdravstvenoj usluzi prema građanima, smanjiti gužve i proširiti prostor za rad. Puštanjem u funkciju značajno bolje uslove imat će kako ljekari tako i pacijenti.

-Ovim je cjelokupan nivo zdravstvene zaštite za naše osiguranike podignut na jedan znatno viši nivo. U ovaj objekat smo smjestili kompletne konsultativno – specijalističke službe Doma zdravlja i stomatološku službu, a u starom objektu smo ostavili bazični dio primarne zdravstvene zaštite: porodičnu medicinu, službu hitne medicinske pomoći, laboratoriju radiološke dijagnostike i druge službe, kazala je Bećarević.

Da će novoizgrađene prostorije donijeti samo poboljšanja, složio se i premijer Jakub Suljkanović koji je danas zajedno sa načelnikom Husićem i direktoricom Bećarević zvanično pustio u rad novizgrađenio dio Doma zdravlja. Ovom prilikom premijer Suljkanović je načelniku Husići i Upravi Doma zdravlja čestitao na realizaciji ovog projekta, a Ambasadi SAD-a u BiH se zahvalio što su prepoznali značaj ovog projekta.

– Duboko sam uvjeren da će nove, moderno opremljene prostorije, ljekarima pružiti uslove za znatno kvalitetniji rad, ali im i dati više elana i podstreka. S tim u vezi očekujem da će građani, uz nove, znatno uslovnije prostorije za pružanje medicinskih usluga, dobiti i mnogo kvalitetniju uslugu, odnosno da će cjelokupan nivo medicinske zaštite biti podignut na mnogo veći nivo”, rekao je premijer Suljkanović, te podsjetio da “za razliku od većine drugih područja u FBiH, ljekari i uopće građani Tuzlanskog kantona, imaju najstabilniju i najkvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

2018-09-07T10:13:03+00:0007/09/2018|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045