Drugi pišu o nama: Novi kružni tok koštat će milion maraka

VI STE OVDJE://Drugi pišu o nama: Novi kružni tok koštat će milion maraka

Drugi pišu o nama: Novi kružni tok koštat će milion maraka

Midhat Husić, Načelnik Banovića

Banovići – Ove godine izgradit ćemo oko pet kilometara kanalizacije u slivnom području grada, kako bismo stvorili preduslove za izgradnju kanalizacionog kolektora i prečistača. Vrijednost te investicije treba biti oko 500.000 maraka i to obuhvata nekoliko prigradskih naselja, kazao je Husić.

U narednih petnaest dana bi trebao biti završen projekat po kojem će biti izgrađena savremena saobraćajnica – kružni tok u Banovićima, koja će ukupno koštati skoro milion maraka, potvrdio je za Faktor Midhat Husić, načelnik Banovića.

Izvođenje radova počet će u julu ove godine, a kompletni radovi bi trebali biti okončani do kraja ove, ili početkom 2017. godine.

– Projekat košta 950.000 maraka i za dvije sedmice će biti gotov, a onda ide revizija za sedam do 10 dana. Potom, slijedi i objavljivanje procedure za najpovoljnijeg ponuđača. Očekujemo da se sve završi u junu, i da se u julu počne s radovima – kazao nam je Husić, navodeći da će se saobraćajnica – kružni tok raditi od sportske dvorane do autobuskog stajališta.

Pored ovog projekta, istakao je on, bit će asfaltirano i rekonstruisano desetak putnih pravaca, što općinska vlast radi svake godine.

– Uz to, rješavamo ove godine oko pet kilometara kanalizacije u slivnom području grada, kako bismo stvorili preduslove za izgradnju kanalizacionog kolektora i prečistača. Vrijednost te investicije treba biti oko 500.000 maraka i to obuhvata nekoliko prigradskih naselja – kazao nam je Husić.

Ističe da je u narednom periodu planirana i izgradnja treće faze Trga u centru grada, a radi se o investiciji od 250.000 maraka. Isto novca, naveo nam je načelnik, bit će izdvojeno za projekte vodosnabdijevanja okolnih naselja.

– To je okvirno što se tiče infrastrukture. Izdvojit ćemo i 150.000 maraka za radove na bušotinama za područje grada, kako bismo detaljno ispitali rezerve količina vode. Sve investicije finansiraju se iz općinskog budžeta i koštat će više od dva miliona maraka. Uz novackoji će dati Direkcija regionalnih ceta, to će biti tri miliona maraka – kaže Husić.

Načelnik se osvrnuo i na izgradnju termoelektrane u Banovićima i cementare. Kako je poznato, radi se o nekim od najvećih projekata u našoj zemlji, čija izgradnja će koštati više od jedne milijarde KM.

– Očekujemo nakon četiri-pet godina, kada se ti projekti realiziraju, povećanje općinskog budžeta za četiri-pet miliona maraka. I ono što je najbitnije, tu su nova radna mjesta. Mi ćemo u samom startu stvoriti pretpostavke da kroz izdavanje građevinske dozvole, da uradimo toplifikaciju grada i kompletnu rekonstrukciju postojećeg grijanja – kazao je Husić.

(S. Karić/Faktor.ba)

Izvor: http://bosnapress.net/midhat-husic-nacelnik-banovica-novi-kruzni-tok-kostat-ce-milion-maraka/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

2016-05-07T13:11:37+00:0007/05/2016|Kategorije: Vijesti|Oznake: , |

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045