Dvije jedine povratničke mjesne zajednice u Banovićima: Aljkovići i Seona kompletno asfaltirane (FOTO I VIDEO)

VI STE OVDJE://Dvije jedine povratničke mjesne zajednice u Banovićima: Aljkovići i Seona kompletno asfaltirane (FOTO I VIDEO)

Dvije jedine povratničke mjesne zajednice u Banovićima: Aljkovići i Seona kompletno asfaltirane (FOTO I VIDEO)

Općina Banovići na 23. rođendan mjesnih zajednica Aljkovići i Seona okončala je asfaltiranje posljednjih metara asfalta u ovim povratničkim mjesnim zajednicama. Radi se o dinicama Bahranovina u mjesnoj zajednici Aljkovići i Centar I i Centar II u mjesnoj zajednici Seoni ukupne dužine 750 metara.

Ovo su zajednički projekti Općine Banovići i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica ukupne finansijske vrijednosti 100 hiljada konvertibilnih maraka realizovani bez finansijskog učešća mještana.

-Suočavali smo se sa mnogobrojnim problemima poznavajući vremenske prilike koje su datirale u ovom kraju svakodnevno smo imali slučajeva odnošenja materijala te nam je ovaj asfalt dobro došao, pošto smo mi povratnička mjesna zajednica koja nema svojih sredstava to je Općina uradila i zahvalni smo puno svima koji su pomogli, kazao je Rašid Kovačević, mještanin Aljkovića.

Ovo je treći projekat koji je Općina Banovići realizovala u mjesnoj zajednici Aljkovići u toku ove godine.

– Prvi je takođe asfaltiranje u zaseoku Lazine koji je povezao ovaj zaseok sa centrom mjesne zajednice Aljkovići. Drugi projekat je rekonstrukcija mosta koji je uništem poplava koje su zadesile ovu mjesnuzajednicu u maju ove godine i iskreno se nadam da ćemo i u budućnosti nastaviti istim intenzitetom radova, kazao je predsjednik Vijeća mjesne zajednice Aljkovići Elvis Salanović.

Aljkovići i Seona su dvije najudaljenije mjesne zajednice od centra Banovića ali ništa manje vrijedne po redoslijedu implemetiranja infrastrukturnih projekata od strane lokalne zajednice.

– U užem dijelu Seone asfaltirane su dvije dionice koje su bile totalno uništene kao i prilazi kućama u posljednim poslavama. Ovim asfaltiranjem završeno je kompletno asfaltiranje puteva u mjesnoj zajednici Seona, kazao je predsjednik Vijeća mjesne zajednice Seona Eldin Behrić.

Ove dvije mjesne zajednice nemaju više niti jedan projekat izgradnje puta u zahtjevu prema Općini koji nije završen.

2018-09-20T12:55:12+00:0017/09/2018|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045