Princip ravnomjernog ulaganja u sve mjesne zajednice na području općine Banovići koji zastupa lokalna zajednica uspješno se realiuje u saradnji sa vijećem mjesnih zajednica sa kojima se određuju prioriteti ulaganja u svaku mjesnu zajednicu. Danas je uz pomoć općinskog načelnika Midhat Husića koji je prepoznao potrebe mještana uspješno realizovan još jedan  veliki problem putne komunikacije.

Mjesna zajednica Grivice,  naselje Čifluk dobilo je 1200 metara asfalta kojim su spojeni sa susjednom mjesnom zajdnicom Podgorje.

-Općina Banovići cijelo vrijeme nastoji da ravnomjerno ulaže u sve mjesne zajednice na području cijele općine i ovo je jedan od tih projekata koji se realizuje u mjesnoj zajednici Grivice na dionici Čifluk. Do sada je realizovan niz projekata  a u planu smo asfaltirati još četiri dionice do kraja ovog mjeseca, kazao je načelnik Husić prilikom posjete mjesnoj zajednici Grivice.

Najveći značaj projekat ima za mještane Grivica. -Ova putna komunikacija će svakako olakšati uslove života na ovim prostorima, dobro će doći i starijim i mlađim osobama, dosta će doprinijeti ljudima, a posebno se moram zahvaliti Općinskom načelniku za sav uloženi trud da uradi ovu putnu komunikaciju, kazala je mještanka podružnice Čifluk  Amra Sarić.

Za oko stotinu stanovnika Čifluka od danas će put do gradskom područja biti značajno bolji i vremenski kraći  jer će asfaltom puno brže stizati do grada i drugih odredišta.  -Uređenjem ove putne komunikacije olakšana nam je komunikacija sa gradom što nam svima ovdje poboljšava uslove za život i mladi imaju više razloga da ostaju ovdje, kazao je mještanin Selmin Berbić.

Ovaj put je bio priritet za izgranju u Grivicama i već u narednim danima rukovodstvo mjesne zajednice će odrediti nove prioritete za izgradnju na ovim prostorima. -U narednom periodu se nadam da ćemo poboljšati život stanovnika i u drugim podružnicama na području mjesne zajednice Grivice, a za sve dosad urađeno i cjelokupno  zalaganje naiskrenije se zahvaljujem načelniku Husiću,  kazao je predsjednik mjesne zajednice Grivice Zaim Pirić.

Kako je Husić istakao danas, u narednom periodu nastavit će se ravnomjerno ulagati u sve mjesne zajednice, a već u narednim danima aktivirati će se radilišta u mjesnim zajednicama Oskova, Tulovići i Pribitkovići.

Danas realizovani projekat, kao i svi do sada finansiran je iz Budžeta Općine Banovići za 2016. godinu bez učešća građana ili principa „marku na marku“ kako je to slučaj u većini općina. Cjelokupan projekat koštao je 180.000 konvertibilnih maraka.