Sinoć je u prepunoj sali BKC-a u Banovićima u organizaciji UG Moja generacija iz Banovića i UG Prosvjetitelj iz Srebrenice održana promocija knjige poznatog voditelja Hayat TV Fikreta Hodžića „I ja sam iz Srebrenice“. O knjizi su govorili promotor Safet Berbić i autor knjige Fikret Hodžić.

Fikret Hodžić opisao je djetinjstvo u Srebrenici, golgotu ovog grada i ljudi u njima. Imao je samo 11 godina. S majkom i tada desetomjesečnim bratom iz Srebrenice je izašao konvojem. Njegov otac je ostao u Potočarima. Posmrtne ostatke njegovog oca još nisu pronašli. Fikret kaže da je ‘knjiga njegova osveta’.

– Želio sam da pokažem da nisu svi ubijeni. Najveća satisfakcija bila bi mi da neko sljedeće godine napiše sličnu knjigu i da je promovira, kazao je Hodžić.

Fikret Hodžić rođen je 27.09.1985. godine u Srebrenici. Nakon nemilih ratnih dešavanja dolazi u Sarajevo gdje završava osnovnu, a zatim i Perzijsko-bosanski koledž. Odličan uspjeh u spomenutom školovanju donosi i novi izazov, te fakultet Političkih nauka u Sarajevu postaje novi u nizu zadanih ciljeva. Ekipi Hayat TV priključio se u aprilu 2007. godine. Prve korake u televiziji napravio je u redakciji jutarnjeg programa, u kojoj je prošao osnovne faze novinarstva. Trenutno je jedan od najpopularnijih voditelja u zemlji i angažovan je na svim velikim projektima Hayat televizije.

 

Pokrovitelji promocije su: Općina Banovići, Medžlis Islamske zajednice Banovići, JU “Javna biblioteka” Banovići i Rizvić Print Banovići. Medijski pokrovitelj je JU “Centar za kulturu i informisanje Banovići.