Italijanska Vlada finansira projekat na području Zaštićenog pejzaža „Konjuh“ vrijedan 1,4 miliona eura

VI STE OVDJE://Italijanska Vlada finansira projekat na području Zaštićenog pejzaža „Konjuh“ vrijedan 1,4 miliona eura

Italijanska Vlada finansira projekat na području Zaštićenog pejzaža „Konjuh“ vrijedan 1,4 miliona eura

Općinski načelnik Midhat Husić ugostio je predstavnice Međunarodnog komiteta za ravoj CISP Jasminu Ovčina i Sabinu Isić, te direktora JU Zaštićeni pejzaž „Konjuh“ Enesa Modrića kako bi razgovarali o implemetaciji projekta „Biodiverzitet za lokalni razvoj – Inovativni model participativnog upravljanja zaštićenim pejzažom Konjuh u Bosni i Hercegovini“ koji je dobio podršku za implementaciju od Italijanske Vlade.

Ovom prilikom predstavnice CISP-a prezentirale su projekat i plan aktivnosti za naredni period koji podrazumijeva prvo definisanje oblasti istraživanja kako bi se detaljno odredile oblasti u kojima će se raditi biodiverzitet. Projekat je vrijeda 1,4 miliona eura a finansirat će ga Vlada Italije preko Italijanske agencije za saradnju i njenim partnerima u naredne tri godine.

-Ovaj projekat je dobra prilika da se unaprijedi naučna podloga, funkcija i promoviše područje Zaštićenog pejzaža „Konjuh“ koje veže Banoviće sa Živincama i Kladnjom, te aktivno uključe javna preduzeća i udruženja građana kako bi se što efikasnije implemetirao ovaj projekat, kazao je načelnik Husić.

Naredne aktivnosti u okviru ovog projekta krenut će se u maju 2017. kad se učekuje dolazak Italijanskih stručnjaka da definišu oblasti u kojima će se djelovati.

Partneri projekta su još: JUZP „Konjuh“ Banovići, Regija Marche (Ured za razvoj i saradnju i Ured za zaštićena područja, regionalne mreže pješačkih staza i ekološko obrazovanje), Park prirode Sasso Simone i Simoncello, Univerzitet : Università Politecnica delle Marche – Odjel za poljoprivredu, hranu i zaštitu životne sredine,  Agencija Chlora S.A.S,  Agencija CESTAS.

Projekat će se realizovati u saradnji sa: Ministarstvom prostornog uređenja i zaštite okolice TK,  Ministarstvom trgovine, turizma i saobraćaja TK, Turističkom zajednicom TK, Općinama Banovići, Kladanj i Živinice, JU Srednja turistička škola Tuzla i organizacijama civilnog društva sa područja općina Banovići, Kladanj i Živinice.

 

2017-12-04T21:55:29+00:0011/04/2017|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045