U organizaciji Službe za budžet, finansije i inspekcijske poslove općini Banovići, održana je Javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine, za 2018. godinu. Ućešće su uzeli: predstavnici mjesnih zajednica, javnih ustanova, nevladinih organizacijia, te boračkih udruženja i sportskih klubova.

Učesnici javne rasprave pohvalili su predloženi budžet Općine za narednu godinu, te iznijeli niz prijedloga i sugestija. Prije svega upućeno je nekoliko inicijativa: da se sportski klubovi i nevladine organizacije oslobode plaćanja taksi za ovjeravanje dokumenata; da se planiraju sredstva za stipendiranje vrhunskih sportista, za rad udruženja mladih i finansijski podrže tradicionalne manifestacije, koje se održavaju duže od 10 godina.

Sve primjedbe, prijedlozi i sugestije sa javne rasprave razmatrat će se prilikom izrade prijedloga budžeta Općine za 2018.godinu.

Podsjećamo, Nacrt budžeta općinem Banovići za narednu godinu, u iznosu od 11 miliona 965 hiljada i 310 konvertibilnih maraka usvojen je na 11. redovnoj sjednici Općinskog vijeća, održanoj 28. novembra.