Javna rasprava o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu Tuzlanskog kantona

VI STE OVDJE://Javna rasprava o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu Tuzlanskog kantona

Javna rasprava o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu Tuzlanskog kantona

Služba za prostorno uređenje, planiranje, razvoj i poduzetništvo općine Banovići, u suradnji sa Ministarstvom razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, u srijedu, 25. oktobra 2017. godine, organizovala je javnu  raspravu o nacrtu Zakona o javno-privatnoim partnerstvu TK. Skupština Tuzlanskog kantona je na sjednici održanoj 27.9.2017. godine prihvatila nacrt Zakona o javno-privatnom  parnerstvu, te isti stavila na javnu raspravu u trajanju od 60 dana. S tim u vezi, javne rasprave su organizovane po svim općinama Kantona.

Novo zakonsko riješenje donosi se s ciljem kako bi se stvorili povoljniji uvjeti i procedure za ostvarivanje suradnje javnog i privatnog sektora, te omogućila realizacija značajnijih razvojnih projekata na podruzčju TK.

Prema riječima Selmeta Husanovića, šefa Odsjeka za poduzetništvo općine Banovići,  Zakon o javno-privatnom partnerstvu je jako bitan za jedinice lokalne samouprave. Njegovim usvajanjem privrednici sa područja naše Općine i Kantona moći će, u suradnji sa općinom Banovići i njenim institucijama (javna preduzeća, javne ustanove), da zajednički realizuju projekte iz oblasti javnog privatnog partnerstva.

„Općine će dobiti ovlaštenja da same odlučuju o planiranju, priprema, provođenju i nadzoru projekata javno-privatnog partnerstva. Prije svega osnovni cilje je realizacija razvojnih projekata na području općina, pružanje kvalitetnijih usluga građanima i stvaranje boljeg ambijenta za življenje i standard građana“ – istakao je Edin Nišić, sekretar Ministarstva razvoja i poduzetništva TK.

Javna rasprava u Banovićima ocjenjena je konstruktivnom, a svi prijedlozi, primjedbe i sugestije o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu TK razmatrat će se prilikom izrade prijedloga Zakona o javno-privanom partnerstvu.

2017-12-04T21:55:28+00:0003/11/2017|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045