Konstituisan novi saziv Općinskog vijeća Banovići

VI STE OVDJE://Konstituisan novi saziv Općinskog vijeća Banovići

Konstituisan novi saziv Općinskog vijeća Banovići

Preuzimanjem certifikata i davanjem svečanih izjava o prihvatanju mandata Općinskih vijećnika konstituisan je novi saziv Općinskog vijeća Banovići za mandatni period 2016.-2020, te izabrana nova radna tijela.

Ovaj put pozicija SDA je još jača, dok su druge političke stranke oslabile, što potvrđuje i činjenica o broju osvojenih mandata. Općinsko vijeće Banovići po prvi put broji  dvadeset i pet vijećnika od čega je dvadeset i jedan vijećnik iz SDA, dva vijećnika su iz SDP-a, jedan iz SBB i jedan iz reda ostalih naroda. Novi saziv Općinskog vijeća čini i najveći broj žena do sada, njih ukupno sedam. Novi saziv Općinskog vijeća Banovići ima i dva kluba i to Klub SDA i Klub SDP-a.

Na konstituirajućoj sjednici Općisnko vijeće je jednoglasno izabralo predsjedavajuće Općinskog vijeća i zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća,te predsjednike i članove komisija Općinskog vijeća koje će pomoći rad Općinskog vijeća.  Za predsjedavajućeg Općinskog vijeća ponovo izabran Nermin Delagić, a novi zamjenik predsjedavajućeg je Mirza Demirović. Obojica su iz SDA.

Midhat Husić, općinski načelnik

Iz SDA je i novi načelnik Midhat Husić za koga je posebno značajna jača uloga SDA zbog njegovog budućeg rada i implementacije zacrtanih ciljeva. On je ovu svečanost iskoristio da uputi čestitike novoizabranim. – Čestitam novizabranim vijećnicima, predsjedavajućem Nerminu Delagiću i zamjeniku Mirzi Demirovići i želim im svima puno uspjeha u budućem zajedničkom radu. Ovo je savršen spoj mladosti i iskustva i ja se nadam da ćemo kao i do sada opravdati povjerenje koje su nam dali naši sugrađani,  kazao je načelnik Husić.

Nermin Delagić, predsjedavajući OV Banovići

Općinsko vijeće Banovići u narednom periodu očekuje puno posla, najavio je predsjedavajući Nermin Delagić. –Očekuje nas mnogo zadataka, usvajanje programa rada Općinskog vijeća i Općinskog načelnika o čemu ćemo već sutra raspravljati na zakazanoj sjednici Kolegija, na kojoj ćemo utvrditi dnevni red za prvu radnu sjednicu. Ja se nadam da će sve ono što budemo radili biti u interesu naših građana i svi zadaci da će se kreirati u skladu s tim, kazao je Delagić.

Prva redovna sjednica Općinskog vijeća Banovići održat će se 24.11.2016. (četvrtaK) sa početkom u 8 sati na koj će se između ostalog raspravljati i o Nacrtu budžeta Općine Banovići, te mnogim drugim bitnim prijedlozima.

 

2017-12-04T21:55:33+00:0014/11/2016|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045