Lijep gest Banovićana

VI STE OVDJE://Lijep gest Banovićana

Lijep gest Banovićana

Obezbjedili uslove za sprovođenje priprema ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine u Zlači

Općinski načelnik Midhat Husić i premijer Vlade Tuzlaskog kantona Bego Gutić, još  su jednom pokazali društvenu odgovornost kada je u pitanju sport. Zajedno su danas u prostorijama Općine Banovići ugostili ekipu ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Bosne I Hercegovine na čelu sa selektorom Goranom Nešićem a povodom održavanja priprema koje su im zajedno obezbjedile Općina Banovići i Vlada Tuzlanskog kantona na čije su čelu ljudi iz Banovića.

Načelnik Midhat Husić

“Mi smo dali svoj skromni doprinos u pripremama naše reprezentacije iako to nije naša nadležnost a ni obaveza, ali evo, mi na ovaj način pokazujemo jednu vrstu društvene odgovornosti s obzirom da pitanje sporta nije adekvatno riješeno u državi. Nadamo se da smo obezbjedili dobre uslove za sprovođenje priprema za kvalifikacije i nadam se da će reprezentacija postići i dobre rezultate i plasirati se na Evropsko prvenstvo 2017. godine“, kazao je načelnik Midhat Husić.

Smještaj i hranu za našu reprezentaciju u prvom dijelu priprema koje se održavaju u Banovićima, u periodu od 31.08. do 07.09.2016. godine obezbjedila je Vlada Tuzlasnkog kantona, dok je Općina Banovići preuzela obavezu obezbjeđenja prostora u Sportskoj dvorani za treniranje kao i prevoz do Sportske dvorane u periodu trajanja priprema. Ovo je samo još jedan lijep gest Banovićana koji kontinuirano ulažu u razvoj svih segmenata društvene zajednice, a da je gest lijep potvrdio je i selektor.

„U Banovićima smo prezadovoljni, jer ovo što Banovići imaju, odnosno Zlača, tome bi i Švajcarska pozavidila, tako da mi je žao što nemamo više vremena za pripreme jer bi u tom slučaju bazični deo priprema napravili na Zlači i ne bi silazili do grada, ovako smo morali dva puta dnevno da radimo tako da nismo imali vremena da u potpunosti iskoristimo ove blagodati Zlače“, kazao je selektor Nešić.

Nakon priprema u Banovićima seniorke pripreme nastavljaju u Gradačcu, u periodu od 07. do 15.09.2016. godine nakon čega odlaze na turnir druge runde kvalifikacija koje će se odigrati u Bordou/Francuska u periodu od 16. do 18.09. i u Antverpenu/Belgija u periodu od 22. do 25.09.2016. godine.

Bez obzira što se BiH nalazi u grupi sa Belgijom, Francuskom i Španijom i što one imaju registrovanih odbojkašica vjerovatno koliko BiH stanovnika, selektor Nešić očekuje da napravi neki rezultat, te je dodao „nešto će se desiti“.

 

2017-12-04T21:55:34+00:0005/09/2016|Kategorije: Vijesti|Oznake: |

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045