Svečanom akademijom danas je obilježen Dan rudara u Rudniku mrkog uglja „Banovići“. Svečanoj sjednici Nadzornog odbora i Uprave ovog društva prisustvovao je i načelnik Općine Banovići Midhat Husić.

-U ime Općine Banovići i u svoje lično ime svim rudarima Rudnika mrkog ugalj „Banovići“ d.d. Banovići, rukovodstvu i svim Banovićanima čija je najvažnija privredna grana upravo rudarstvo, želim sve najbolje povodom 21. decembra, Dana rudara Bosne i Hercegovine, kazao je načelnik Husić. Pored čestitke povodom Dana rudara, Husić je čestitiao i 70. godišnjicu izgradnje pruge Brčko-Banovići i time 70. godišnjicu postojanja Rudnika, te izarzio posebnu zahvalnost za izvanredne poslovne rezultate i saradnju sa lokalnom zajednicom.

-Rudari svojim radom svake godine pokazuju da se i u teškim uslovima mogu postizati izuzetni proizvodni rezultati. Stoga sam ubijeđen da će i naredna godina biti obilježena novim proizvodnim rekordima. Očekujem i da će takve rezultate pratiti osavremenjivanje proizvodnog procesa, upošljavanje novih rudara u eksploataciji i stalno poboljšanje rudarskog statusa u bosanskohercegovačkom društvu. Najzaslužnijima i danas nagrađenim radnicima Rudnika upućujem posebne čestitke, istakao je Husić.

Uz čestitke u povodu predstojećeg praznika svim rudarima upućujem i želje za puno uspjeha i dobro zdravlje u narednom periodu, uz rudarski pozdrav  SRETNO, kaže se između ostalo u čestitci općinskog načelnika Midhata Husića.