Načelnik Midhat Husić – Centar Banovića je trenutno najveće gradilište

VI STE OVDJE://Načelnik Midhat Husić – Centar Banovića je trenutno najveće gradilište

Načelnik Midhat Husić – Centar Banovića je trenutno najveće gradilište

Lokalna samouprava ažurno provodi zacrtane planove iz oblasti uređenja i izgradnje infrastrukture na području cijele opštine, paralelno se realizuje nekoliko projekata, a jedan od većih projekata je regulacija takozvanog Radinskog potoka.

-Na području cijele opštine vodimo aktivnosti na implementaciji značajnih projekata, u toku su najveći infratsrukturni projekti kao što je izgradnja kružnog toka i uređenja gradske šetnice. Sa ovim projektima Banovići su sigurno najveće gradilište.  Ovih dana ušli smo u implementaciji i uređenja Radinskog potoka kojim ćemo zaokružiti ciklus dvoipogodišnjeg investiranja u kapitalne projekte, kazao je općinski načelnik Midhat Husić.

Regulacijom Radinskog potoka uredit će se 325 metara potoka od gradskog parka do mosta u ulici 119. Mbbr. Radovi na uređenju teku predviđenom dinamikom, već su urađeni pripremni radovi koji podrazumijevaju čišćenje riječnog korita. U okviru projekta izvršit će se kamena obloga kosina i uređenje zelenih površina.

S obzirom da se Radinski potok nalazi u najužem centru grada, neposrednoj blizini kulturnih i ugostiteljskih institucije i gradskog parka, ovaj projekat će pored ekoloških prihvatljivih rješenja, doprinijeti i ljepšem vizuelnom izgledu centra grada.

Cjelokupan projekat koštat će oko 300 hiljada konvertibilnih maraka, a finansirat će se uz pomoć Vlade Tuzlanskog kantona i njenog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Pored ovog projekta u gradskom dijelu opštine Banovići trenutno se implementiraju slijedeći projekti: Izgradnja kružnog toka, treća faza projekta izgradnje Trga žrtava Srebrenice, vanjsko uređenje Islamskog centra i izgradnja pomoćnog objekta za potrebe Islamskog centra, te nekoliko manjih projekata.

2017-12-04T21:55:34+00:0016/09/2016|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045