Lokalna samouprava ažurno provodi zacrtane planove iz oblasti uređenja i izgradnje infrastrukture na području cijele opštine, paralelno se realizuje nekoliko projekata, a jedan od većih projekata je regulacija takozvanog Radinskog potoka.

-Na području cijele opštine vodimo aktivnosti na implementaciji značajnih projekata, u toku su najveći infratsrukturni projekti kao što je izgradnja kružnog toka i uređenja gradske šetnice. Sa ovim projektima Banovići su sigurno najveće gradilište.  Ovih dana ušli smo u implementaciji i uređenja Radinskog potoka kojim ćemo zaokružiti ciklus dvoipogodišnjeg investiranja u kapitalne projekte, kazao je općinski načelnik Midhat Husić.

Regulacijom Radinskog potoka uredit će se 325 metara potoka od gradskog parka do mosta u ulici 119. Mbbr. Radovi na uređenju teku predviđenom dinamikom, već su urađeni pripremni radovi koji podrazumijevaju čišćenje riječnog korita. U okviru projekta izvršit će se kamena obloga kosina i uređenje zelenih površina.

S obzirom da se Radinski potok nalazi u najužem centru grada, neposrednoj blizini kulturnih i ugostiteljskih institucije i gradskog parka, ovaj projekat će pored ekoloških prihvatljivih rješenja, doprinijeti i ljepšem vizuelnom izgledu centra grada.

Cjelokupan projekat koštat će oko 300 hiljada konvertibilnih maraka, a finansirat će se uz pomoć Vlade Tuzlanskog kantona i njenog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Pored ovog projekta u gradskom dijelu opštine Banovići trenutno se implementiraju slijedeći projekti: Izgradnja kružnog toka, treća faza projekta izgradnje Trga žrtava Srebrenice, vanjsko uređenje Islamskog centra i izgradnja pomoćnog objekta za potrebe Islamskog centra, te nekoliko manjih projekata.