Načelnik Midhat Husić obezbjedio dodatna sredstva za poboljšanje komunalne higijene

VI STE OVDJE://Načelnik Midhat Husić obezbjedio dodatna sredstva za poboljšanje komunalne higijene

Načelnik Midhat Husić obezbjedio dodatna sredstva za poboljšanje komunalne higijene

Općinski načelnik Midhat Husić i Samir Zedro, direktor firme T&A Auto iz Visokog potpisali su ugovor o nabavci novih kontejnera za otpad u okviru projekta proširenja područja organizovanog sakupljanja i odvoza smeća na području opštine Banovići.

Predmet ugovora je nabavka 100 novih kontejera zapremine 1,1 kubni metar namjenjenih za zbrinavanje komunalnog otpada u gradskom području. –Kontinuiranim mjerama i aktivnostima nastojimo poboljšati nivo komunalne higijene na području cijele opštine i to na taj način što smo odlučili izdvojiti dodatna sredstva za nabavku stotinu novih kontejnera koje ćemo dati na raspolaganje nadležnom komunalnom preduzeću i time dodatno poboljašti  stanje u oblasti komunalnog uređenja, kazao je načelnik Midhat Husić prilikom potpisivanja ugovora.

Ukupna vrijednost Ugovora je oko 60 hiljada konvertibilnih maraka a sredstva su zajedno obezbjedili Općina Banovići i Fond za zaštitu okoliša FBiH.

Novi kontejneri bit će prilagođeni kamionima za odvoz komunalnog otpada koji su nabavljeni prošle godine. Pored dva kamiona, u protekle dvije godine za potrebe JP Komunalno nabavljeno je oko 1700 PVC kanti zapremine 120 litara, te rovokopač. Ukupna ulaganja samo u protekle dvije godine za nabavku mehanizacije i kanti iznose oko 340 hiljada konvertibilnih maraka, a sredstva su obezbjeđena u saradnji sa višim nivoima vlasti.

Ovim je Općina značajno poboljšala  uslove rada komunalnog preduzeća i stanje komunalne higijene na području cijele opštine.

Do sada je projektom proširenja organizovanog sakupljanaj i odvoza smeća obuhvaćeno oko 60 posto stanovništva, te se kontinuirano radi na obezbjeđenju uslova za proširenje ove usluge i na ostala područja kao što su Aljkovići, Seona Bučik, Grivice, Brezovača i Pribitkovići, kazao je Denis Mekić, direktor JP Komunalno d.o.o. Banovići.

2017-12-04T21:55:34+00:0023/09/2016|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045