Općinski načelnik Midhat Husić, premijer Vlade Tuzlanskog kantona Bego Gutić i predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg danas su u Banovićima presjecanjem vrpce svečano otvorili 95. poslovnicu ove banke u Bosni i Hercegovini i prvoj u Banovićima.

Na ovaj način načelnik Husić je dao snažnu podršku proširenju bankarskog sektora. –Otvaranje prve poslovnice Raiffeisen banke u Banovićima samo je još jedan pozitivan signal za ono što slijedi, za velike projekte koje ćemo realizovati u narednom periodu. Pored toga,  stvaranjem veće konkurencije u bankarskom sektoru očekujem i značajno poboljšati nivo usluge za sve naše građane, kazao je načelnik Husić.

Podršku projektu dao je i premijer Vlade Tuzlanskog kantona. –Ako posmatramo ovaj projekat sa stanovišta investiranja i prisutnosti industrije i planirane realizacije projkata termolektrane, cementare i kamenoloma ovo će značajno poboljšati usluge u bankarskom sektor i ja direktoru čestitam što je to prepoznao, kazao je premijer Gutić.

Pored tradicionalnih kanala prižanja usluga klijentima, Raiffeisen banka prati i savremene trendove na tržištu, te kontinuirano unapređuje i obogaćuje svoje elektronske kanale poput interneta i mobilnog bankarstva.

-Poslovnicu u Banovićima otvorili smo kako bi našim klijentima omogućili lakši pristup uslugama Banke, a uzimajući u obzir prisutnost brojnih industrija u ovom regionu maksimizirati ćemo iskustvo koje klijenti imaju s Bankom i biti fer poslovni partner i pratiti realizaciju velik industrijskih projekata u Banovićima, kazao je direktor Dobnigg.

Raiffeisen banka je treća banka koja je otvorila svoju prvu poslovnicu u Banovićima. Za građane Banovića i bankarske klijente ovo će značiti sigurno poboljšanje bankarskih usluga, ophođenja šalterskih i drugih radnika prema klijentima i poboljšanje svih drugih bankarskih usluga.