Načelnik postigao dogovor sa Sindikalnom organizacijom

VI STE OVDJE://Načelnik postigao dogovor sa Sindikalnom organizacijom

Načelnik postigao dogovor sa Sindikalnom organizacijom

U duhu dosadašnje dobre saradnje, načelnik Općine Banovići  Midhat Husić i predsjednik Sindikalne organizacije Općine Banovići Mevludin Husić potpisali su Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike u jedinstvenom organu državne službe Općine Banovići. Kolektivnim ugovorom uređuju se prava i obaveze obje strane sa posebnim ciljem zaštite i unapređenja radno-pravnog statusa članova Sindikalne organizacije.

Načelnik Husić je izrazio zadovoljstvo zbog uspješno okončanih pregovora. – Zahvaljujem se Sindikatu na konstruktivnoj saradnji tokom pregovora koja je okončana na obostrano zadovoljstvo i ozvaničena potpisivanjem Kolektivnog ugovora. Ovim Kolektivnim ugovorom obuhvaćeni su i sinhronizovani svi zakonski propisi koji se tiču državnih službenika i namještenika, – kazao je Husić.

Posebnu zahvalnost pregovaračkom timu Općinskog načelnika izrazio je predsjednik Sindikalne organizacije Mevludin Husić.

– Zahvaljujem se pregovaračkom timu Općinskog načelnika na razumijevanju i međusobnom uvažavanju i poboljšanju statusa uposlenika organa uprave Općine Banovići, – kazao je predsjednik Sindikata Mevludin Husić, te dodao da je u sudskoj praksi dokazano da je Kolektivni ugovor jači od svih zakona što će u narednom periodu sigurno poboljšati socijalno-ekonomski status radnika.

Kolektivnim ugovorom regulisana su sva prava iz radno-pravnog statusa radnika kao što su: zadravstveno osiguranje, osnovica za obračun plate, plaćeno i neplaćeno odsustvo, noćni rad, prekovremeni rad, rad na državne praznike, topli obrok, troškovi prijevoza radnika s posla i na posao, regres, otpremnine kao i sva druga prava i obaveze državnih službenika i namještenika.

U jedinstvenom organu državne službe Općine Banovići trenutno je 96 zaposlenih kojih se direktno tiče potpisani Kolektivni ugovor i primjenjivati će se narednu godinu dana.

2018-12-12T10:28:41+00:0012/12/2018|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045