Nakon 16 godina vraćena Policijska uprava Banovići u renovirane prostorije (FOTO I VIDEO)

VI STE OVDJE://Nakon 16 godina vraćena Policijska uprava Banovići u renovirane prostorije (FOTO I VIDEO)

Nakon 16 godina vraćena Policijska uprava Banovići u renovirane prostorije (FOTO I VIDEO)

Nakon šesnaest godina u Banoviće je vraćena Policijska uprava koja je zvanično danas počela sa radom u renoviranim prostorijama.

-Sigurnost je stanje mjereno stepenom ugroženosti i na nama je sada obaveza da taj stepen ugroženosti držimo na optimalnom nivou, a sa ova dva čina stvoreni su nam uslovi i mi ćemo dati sve kapacitete da odradimo svoje zadatke, kazao je Midhat Dobrnjić, načelnik PU Banovići i zahvalio se svim nadležnim što su prepoznali i uvažili neupitnu činjenicu da je sigornosni ambijent preduslov za ekonomski, privredni i svaki drugi napredak.

Danas su ostvarena dva glavna preduslova za taj napredak. Jedan uslov je tehnički kapacitet koji govori o stvaranju uslova za normalan rad policijskih službenika, a drugi je organizacijski kojim je nakon 16 godina uspostavljen sigurnosno pravosudni sistem koji ova lokalna zajednica zaslužuje.

– Svakoj lokalnoj zajednici je bitno da ima dobro opremljene, nezavisne poslicijske snage sa dobrim prostorom kako bi bezbjednost bila na nivou. Nakon 16 godina vraćena je PU i to je jedna vrsta nagrade za građane Banovića i uposlenike, dakle, ipsravljena je nepravda, kazao je načelnik Midhat Husić i izrazio posebnu zahvalnost Vladi TK i Ministarstvu unutrašnjih poslova TK za vraćanje PU u Banoviće.

Podrška sa viših nivoa

Policijska uprave zapravo znači da će građani Banovića od sada pored sigurnosnih imati i pravosudni dio sistema u Banovićima, tj. Policijska uprave se satoji od dosadašnje policijske stanice i odjeljenja kriminalističke policije koji je od danas u sastavu Policijske uprave Banovići.

Današnjoj prigodi prisustvovao je premijer TK Husein Topčagić čija je Vlada uložila 135 hiljada konvertibilnih maraka za rekontrukciju zgrade PU Banovići i dodatnih 10 hiljada za nabavku namještaja.

– Stvorili smo puno kvalitetnije uslova rada našim policijskim službenicima a sve s ciljem ostvarenja našeg strateškog plana a to je zaštita ljudi i imovine građana TK kao i poštivanje ljudskih prava, kazao je Topčagić.

– Sve ovo vodi povećanju stepena bezbjednosti na području TK i opštine Banovići što je benefit za građane, a posmatrano sa sigurnosno bezbjednosnog aspekta taj segment je posebno značajan za investitore jer će svaki investitor ulagati ukoliko je dovoljno dobar stepen zaštite, kazao je premijer Vlade TK Jakub Suljkanović.

2018-09-28T11:24:53+00:0027/09/2018|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045