Implementacija manjih projekata od velikog značaja na području opštine Banovići nastavlja se i u ovim hladnim danima. Proteklih dana okončan je još jedan takav projekat u mjesnoj zajednici Repnik.  Naime, radi se o projektu izgradnje javne rasvjete u dužini od oko jednog kilometra puta kroz naselje Hrvati.

U okviru ovog projekta izvršeno je postavljanje deset novih betonskih stubova, te instalacija 23 svjetiljke na nove i postojeće betonske stubove. Projekat je implemntirala firma „Hasanagić“ d.o.o Banovići a sredstva u iznosu od preko 9 hiljada konvertibilnih maraka obezbjedio je općinski načelnik Midhat Husić iz Budžeta Općine za 2017. godinu.

Kada je u pitanju javna rasvjeta, Općina Banovići u ovoj godini planira implementaciju značajnih projekata u oblasti izgradnje energetski efikasne javne rasvjete u gradskom području.

Na području Banovića u toku je implemntacija i velikih i značajnih infrastrukturnih projekata koji nisu završeni tokom prethodne godine zbog obima poslova, kao što su: projekat regulacije Radinskog potoka u centru grada, te projekat izgradnje kružnog toka na potezu od Sportske dvorane do Gradske autobuske stanice u Banovićima.