Nastavak realizacije infrastrukturnih projekata

VI STE OVDJE://Nastavak realizacije infrastrukturnih projekata

Nastavak realizacije infrastrukturnih projekata

Općinska uprva nastavila je danas aktivnosti na implementaciji Liste kapitalnih projekata za period 2013. – 2017. godine time što je realizovala projekat rekonstrukcije i asfaltiranja puta u ulici Kulina bana. Izvođač radova „Rial-Šped“ d.o.o. Doboj Istok rano jutros počeo radove koji su tokom dana i završeni. Ovaj kao i svi prethodni projekti finansirani su iz općinskog budžeta.

„Nastavljamo kontinuitet izgradnje putne infrastrukture i ove godine planiramo uložiti milion konvertibilnih maraka u putnu infrastrukturu. Planiramo uraditi šest kilometara novih lokalnih puteva kojima ćemo nastojati obuhvatiti sve mjesne zajednice“, kazao je općinski načelnik Midhat Husić.

Ulica Kulina bana asfaltirana u dužini od oko 270 metara u okviru čega je urađeno pripremanje terena nasipanjem i postavljanjem ivičnjaka. Današnjim asfaltiranjem bit će zaokružen cijeli projekat čija je ukupna vrijednost oko 63.000 konvertibilnih maraka.

Pored ovog projekta, ovih dana je završeno asfaltiranje makadamskih puteva u mjesnim zajednicama Podgorje i Stražbenica, a u toku su radovi na još nekoliko projekata kao što je  izgradnja kanalizacione mreže u mjesnoj zajednici Podgorje u dužini od tri kilometra, izgradnja vodovodne mreže u Zoni B, uređenje korita rijeke Litva pored zgrade Općine i sanacija stepeništa kod Veme.

U narednim danima Općinska uprava planiran početak radova na sanaciji asfaltnih površina u gradskom području.

 

2017-12-04T21:55:36+00:0022/06/2016|Kategorije: Vijesti|Oznake: , |

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045