Općinski načelnik Midhat Husić sa saradnicama je po utvrđenom planu nastavio obilazak mjesnih zajednica na području opštine Banovići. Danas se sastao sa predstavnicima Vijeća MZ Grad II i Grad III i ovom prilikom razgovarao o najvažnijim pitanjima i prioritetima ovih mjesnih zajednica.

– U mjesnoj zajednici Grad II urađeno je nekoliko značajnih projekata, a danas je asfaltirana i nova putna komunikacija dužine oko 400 metara i vrijednosti 170 hiljada konvertibilnih maraka, te isprojektovano i pripremljeno još nekoliko infrastrukturnih projekata, -kazao je načelnik Husić te dodao da Vijeće MZ treba dostaviti listu prioriteta kako bi se na vrijeme projekti uvrstili u nacrt budžeta za narednu godinu. Razgovarano je o rješenju problema koje izazivaju psi lutalice, o mogućim načinima uređenja fasada na kolektivnim objektima stanovanja, odvozu smeća, iznalaženju rješenja za nova parking stajališta, izgradnji i uređenju stepeništa u području Grada II, javnoj rasvjeti, vodosnabdijevanju i drugim aktuelnim pitanjima.

Infrastruktura u Gradu III je značajno uređena, konstatovano je na današnjem sastanku sa predstavnicima Vijeća ove MZ, te navedeno da je u skorije vrijeme planirano asfaltiranje ulice ZAVNOBIH-a u naselju Jezero i implementacija drugih manjih projekata od velikog značaja za mještane ove MZ.  U pripremi je regulacija otvorenog korita u ovoj MZ, kao i sanacija stepeništa kod Sportske dvorane, a posebnu pažnju trebat će posvetit uređenju šetališta Vidikovac, kazao je načelnik Husić. Prioritete u što kraćem periodu Vijeće MZ treba dostaviti nadležnoj službi kako bi se ispoštovale sve zakonske procedure na vrijeme.

Na današnjim sastancima je razgovarano i svim drugim aktuelnim pitanjima značajnim za poboljšanje uslova života u gradskim mjesnim zajednicama.