U okviru planiranih infratsrukturnih radova za 2018. godinu Općina Banovića danas je završila rekonstrukciju i asfaltiranje 12. dionice planirane u ovoj godini.

– Ovo je danas 12. dionica gdje se radi rekonstrukcija i asfaltiranje u mjesnoj zajednici Grivice u naselju Šehići, dionici dužine 860 metara i ukupne vrijednosti 130 hiljada konvertibilnih maraka sa sredstvima iz općinskog budžeta, kazao je Amir Mrkonjić, pomoćnik Općinskog načelnika.

Mještani naselja Šehići od danas će stizati brže i bezbjednije vozeći se znatno modernijom saobraćajnicom u pravcu prema Donjoj Njivi i drugim dijelovima mjesne zajednice Grivice kao i prema gradskom području Banovića.

– Ovim projektom nastavljeno je ravnomjerno ulaganje u putnu infrastrukturu na području mjesnih zajednica kako bi se životi mještana poboljšali, kazao je Zaim Pirić, predsjednik Vijeća mjesne zajednice Grivice koji se posebno zahvalio investitoru što je dionica u Šehićima dobila svoje mjesto u planu izgradnje infrastrukture na području opštine Banovići u ovoj godini.

Općina Banovići protekih dana svojim sredstvima je finansirala uređenje putne komunikacije u mjesnoj zajednici Oskova, a već narednih dana planirano je uređenje puta u mjesnoj zajednici Repnik, naselje Mrljevići čime će biti zaokružen ciklus planiranih radova na području putne infrastrukture u Banovićima planiranih za ovu godinu.