Obavještenje za privredna društva i osobe sa invaliditetom o raspisanom javnom pozivu

VI STE OVDJE://Obavještenje za privredna društva i osobe sa invaliditetom o raspisanom javnom pozivu

Obavještenje za privredna društva i osobe sa invaliditetom o raspisanom javnom pozivu

Obavještavamo  privredna društva i osobe sa invaliditetom koje obavljaju samostalnu djelatnost ili poljoprivrednu djelatnost kao jedino i glavno zanimanje uključujući i i osobe sa invaliditetom koje su zaposlene u skladu sa članom  56. Stav 2. i 3 . Zakona i programa/projekata profesionalne rehabilitacije, da je Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom raspisao „JAVNI POZIV za dodjelu sredstava za finansiranje  i sufinansiranje programa/projekata razvoja privrednih društava i zaštitnih radionica, programa /projekata održivosti postojeće razine zaposlenosti osoba sa invaliditetom i programa/projekata profesionalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom u 2016. godini“ dana 30.09.2016.godine.

Navedenim javnim pozivom  Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom  daje bespovratna (grant) sredstva  u  visini od 1.600,000,00 KM  i to za sljedeće namjene:

– Za  programe  finansiranja/sufinansiranja programa/projekata za razvoj privrednih društava za zapošljavanje osoba  s invaliditetom i zaštitnih radionica, što uključuje i novo zapošljavanje osoba s invaliditetom –  LOT II sa ukupnom visinom od 800.000,00 KM predviđenih za raspodjelu za ovu namjenu.

 – Za  programe  finansiranja/sufinansiranja profesionalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom LOT III sa ukupnom visinom od 300.000,00 KM predviđenih za raspodjelu za ovu namjenu.

 – Za  programe  finsiranja/sufinansiranja održivosti zaposlenost  osoba  s invaliditetom koje obavljaju samostalnu djelatnost ili poljoprivrednu djelatnost kao jedino i glavno zanimanje, uključujući i osobe sa invaliditetom koje su zaposlene u skladu sa članom 56. stav 2. i 3. Zakona –  LOT IV sa ukupnom visinom od 500.000,00 KM predviđenih za raspodjelu za ovu namjenu.

Javni poziv traje 30 dana od dana objavljivanja, a zaključno sa 29.10.2016. godine.

Tekst javnog poziva kao i upute koju  dokumentaciju  je potrebno prikupiti i predati za prijavu na Javni poziv mogu preuzeti na internet stranici Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom – www.fprzoi.ba ili www.fond.ba .

2016-10-10T12:41:36+00:0010/10/2016|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045