Omazići bogatiji za nove metre asfaltnog puta

VI STE OVDJE://Omazići bogatiji za nove metre asfaltnog puta

Omazići bogatiji za nove metre asfaltnog puta

Realizacija kapitalnih projekata na području opštine Banovići uspješno se realizuje planiranom dinamikom. Ovih dana okončana je realizacija još jednog od tih projekata, a riječ je o asfaltiranju dionice puta u naselju Čolići u mjesnoj zajednici Omazići.

-Radi se o projetku unapređenja putne infrastrukture, odnosno Općina Banovići je uspješno realizovala projekat rekonstrukcije i asfaltiranja jedne dionice puta u naselju Čolići. Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 92 hiljade konvertbilnih maraka, dužina dionice je oko 550 metara a projekat je podržala Direkcija cesta Tuzlanskog kantona, kazao je Amir Mrkonjić, pomoćnk Općinskog načelnika za planiranje, razvoj i poduzetništvo.

Ovo je druga dionica puta koja je asfaltirana u Omazići u toku ove godine, a ova novoasfaltirana dionica najviše nači za 45 porodica ispred čijih kuća je do jučer bio makadam. –Ovdje smo dugo godina hodali makadamom, put je bio loš i ovaj asfalt nam puno znači. Povezao nas je bolje sa gradom i brže ćemo stizat do grada, te bih se ovim putem zahvalio Općini Banovići i Općinskom načelniku i nadam se da će u budućnosti biti još ovakvih projekata, kazao je jedan od mještana Omazića.

U Omazićima je u protekloj godini urađeno još nekoliko sličnih infrastrukturnih projekata. Radilo se na poboljšanju vodosnabdijevanja i komunalne higijene. – Ovo je dokaz da Općina Banovići kontinuirano radi po jedan-dva projekta svake godine u svim mjesnim zajednicama, potvrdio je Miralem Gutić,  predsjednik mjesne zajednice Omazići.

U toku 2016. u putnu infrastrukturu je iz Budžeta Općine uložen oko milion konvertibilnih maraka, te značajan dio sredstava je realizov u saradnji sa višim nivoim vlasti. Općina je u toku ove godine uspješno asfaltirala 12 putnih pravaca u deset mjesnih zajednica. Kontinuitet radova nastavit će se i narednih godina u skladu sa podrškom sa viših nivoa vlasti.

 

2017-12-04T21:55:33+00:0029/11/2016|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045