Realizacija kapitalnih projekata na području opštine Banovići uspješno se realizuje planiranom dinamikom. Ovih dana okončana je realizacija još jednog od tih projekata, a riječ je o asfaltiranju dionice puta u naselju Čolići u mjesnoj zajednici Omazići.

-Radi se o projetku unapređenja putne infrastrukture, odnosno Općina Banovići je uspješno realizovala projekat rekonstrukcije i asfaltiranja jedne dionice puta u naselju Čolići. Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 92 hiljade konvertbilnih maraka, dužina dionice je oko 550 metara a projekat je podržala Direkcija cesta Tuzlanskog kantona, kazao je Amir Mrkonjić, pomoćnk Općinskog načelnika za planiranje, razvoj i poduzetništvo.

Ovo je druga dionica puta koja je asfaltirana u Omazići u toku ove godine, a ova novoasfaltirana dionica najviše nači za 45 porodica ispred čijih kuća je do jučer bio makadam. –Ovdje smo dugo godina hodali makadamom, put je bio loš i ovaj asfalt nam puno znači. Povezao nas je bolje sa gradom i brže ćemo stizat do grada, te bih se ovim putem zahvalio Općini Banovići i Općinskom načelniku i nadam se da će u budućnosti biti još ovakvih projekata, kazao je jedan od mještana Omazića.

U Omazićima je u protekloj godini urađeno još nekoliko sličnih infrastrukturnih projekata. Radilo se na poboljšanju vodosnabdijevanja i komunalne higijene. – Ovo je dokaz da Općina Banovići kontinuirano radi po jedan-dva projekta svake godine u svim mjesnim zajednicama, potvrdio je Miralem Gutić,  predsjednik mjesne zajednice Omazići.

U toku 2016. u putnu infrastrukturu je iz Budžeta Općine uložen oko milion konvertibilnih maraka, te značajan dio sredstava je realizov u saradnji sa višim nivoim vlasti. Općina je u toku ove godine uspješno asfaltirala 12 putnih pravaca u deset mjesnih zajednica. Kontinuitet radova nastavit će se i narednih godina u skladu sa podrškom sa viših nivoa vlasti.