Općina Banovići dodijelila po 100 konvertibilnih maraka svim prvačićama (FOTO i VIDEO)

VI STE OVDJE://Općina Banovići dodijelila po 100 konvertibilnih maraka svim prvačićama (FOTO i VIDEO)

Općina Banovići dodijelila po 100 konvertibilnih maraka svim prvačićama (FOTO i VIDEO)

Povodom prvog dana osnovnog školovanja u ime Općine Banovići i općinskog načelnika Midhata Husić, danas je Senada Dizdarević, pomoćnica načelnika za društvene djelatnosti posjetila  Osnovnu školu „Banovići“. Ovom prilikom čestitala je polazak u školu svim prvačićima i uručila im prigodne poklone. Ova gesta Općine Banovići svakako ima veliki društveni značaj.

– O značaju djece u društvu ne treba govoriti. Općina Banovići taj značaj pokušava pokazati kroz gest uručivanja po 100 konvertibilnih maraka svim polaznicima u prve razrede svih osnovnih škola na području opštine Banovići. Nadam se i mi smo svakako na tom putu da ova stavka postane stabilna i kao stalna stavka koja će se realizirati svake godine i njen cilj će biti da ona godinama bude veća a sve naravno u skladu sa raspoloživim sredstvima u budžetu, kazala je Senada Dizdarević, pomoćnica načelnika za društvene djelatnosti.

Poklon od 100 konvertibilnih maraka koji će već sutra biti na računima roditelja pomoći će djeci i olakšati roditeljima da djecu lakše pripreme za prvi razred. U prve razrede upisan je 261 učenik na području opštine Banovići i svi oni su dobili poklon od Općine Banovići.

Sretni što je ovako počela školska godina

– Ovo puno znači kako za prvačiće tako i za roditelje kako bi bolje spremili djecu za školsku godinu. Drago mi je da imamo ovako dobara odziv djece i to tri odjeljenja ovdje u osnovnoj školi „Banovići“, dva u područnoj osnovnoj školi „Repnik“ i jedno odjeljenje u područnoj osnovnoj školi  „Podgorje“. Svi prvačiću su sretni kao i njihovi roditelji što je baš ovako počela njihova prva školska godina, kazala je Enisa Lapandić, direktorica osnovne škole „Banovići“.

– Zaista sam iznenađena i zahvalna na pomoći, svakako da će ovo svim roditeljima olakšati spremanje djece za prvo školovanje i zaista sam zahvalna, kazala je Elvisa Golać, majke prvačića.

Ovo je prva godina kako je Općina Banvoići uvela ovu stavku u Budžetu i prema riječima nadležnih nastojat će je održati stabilom. Pored toga, razvoj djeteta Općina Banovići prati od samog rođenja i na druge načine.

-Razvoj djeteta pratimo i na druge načine i evo pokušavamo i na ovaj materijalni način pomoć tako da je ove godine Budžetom Općine planirana stavka koja se realizuje cijelu godinu a to je naknada roditeljima za novorođenčad u iznosu od 200 konvertibilnih maraka i ta naknada je već stabilna tokom 2018. i zaista njena realizacija ide u jako dobrom pravcu, kazala je Dizdarević.

Pored ove pažnje o djeci i školarcima kroz Budžet 2018. se svake godine realizuje stavka koja se odnosi na stipendiranje učenika i studenata kao i učenika generacije, te se kontinuirano radi na poboljšanju uslova života za najmlađe kroz izgradnju infrastrukture.

 

2018-09-06T09:34:25+00:0003/09/2018|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045