Općina Banovići i World Vision BiH najmlađima poklonili igralište

VI STE OVDJE://Općina Banovići i World Vision BiH najmlađima poklonili igralište

Općina Banovići i World Vision BiH najmlađima poklonili igralište

Općinski načelnik Midhat Husić i Melisa Papic, predstavnica World Vision-a BiH, danas su najmlađim Banovićanima svečano predali na korištenje i čuvanje moderno opremljeno novoizgrađeno dječije igralište u gradskom parku u Banovićima.

Finansijska sredstva za izgradnju dječijeg igrališta zajedno su obezbjedili Općina Banovići sa 75% i World Vision BiH sa 25%.

Priliku da se zahvali na pomoći World Vision-u iskoristio je načelnik Midhat Husić. – Zahvalio bih se organizaciji World Vision BiH i udruženju Moja generacija koje je bilo nosioc ovog projekta. Općina jeste najvećim  dijelom finansirala izgradnju ovog igrališta kao i rekonstrukciju drugih igrališta na području opštine Banovići, ali mi je posebno čast i zadovoljstvo što su se nevladine organizacije aktivno uključile u sva dešavanja, postali su nosioci značajnih kulturnih i sportskih manifestacija, a evo zajedno smo ušli i u infrastrukturne projekte, kazao je načelnik Husić.

U gradskom parku gdje je smješteno dječije igralište od danas su najmlađima na raspolaganju četiri nova tobogana, ljuljačke, klatilice na opruzi, klackalice i kombinovane sprave. Dječije igralište je uređeno korištenjem isključivo prirodnih materijala i kombinovanih sprava, te dizajnirano u skladu s ekološkim standardima, poštujući pri tome dječju individualnost i kreativnost u igri.

Najsretniji danas bili su najmlađi posjetioci za koje je ovo igralište namjenjeno. – Čast mi je biti ovdje danas i vidjeti sve ovo. Želim vam da koristite ove sprave svakodnevno i da ih čuvate kao da su vaše a mogu vam obećati da će World Vision BiH i u narednim godinama raditi u vašem gradu za dobrobit vaše djece, kazao je Vedad Džaferagić iz World vision BiH.

Cjelokupan projekat implementiralo je udruženje Moja generacija iz Banovića uz pomoć JP Komunalno d.o.o.  i  firme d.o.o. Hasanagić Banovići, te volontera sa područja opštine Banovići.

Pored ovog dječijeg igrališta, nedavno je pušteno u rad još jedno dječije igralište. Riječ je o igralištu koje je postavila  JU centar za zaštitu, razvoj i promociju turizma Banovići na izletištu Mačkovac.

Implementacijom ovih projekata značajno je poboljšan i obogaćen sadržaj za igru najmlađih stanovnika naše opštine.

 

2017-12-04T21:55:34+00:0028/09/2016|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045