Otvoren Omladinski centar u Banovićima

VI STE OVDJE://Otvoren Omladinski centar u Banovićima

Otvoren Omladinski centar u Banovićima

Svečanim presjecanjem vrpce u Banovićima je zvanično otvoren Centar za mlade BaUM. Projekat je realizovan zajedničkim angažmanom Udruženja mladih BaUM, organizacije World Vision i Općine Banovići.

-Sredstva koja je Općina Banovići uložila nisu mala. Za ovaj objekat mi smo uložili 28 hiljada KM. Zajedno sa World Visionom, ukupno gledajući, Općina Banovići je za razne obrazovne, kulturne i sportske institucije u prošloj godini izdvojila negdje oko 700 hiljada maraka, rekao je Nermin Delagić, predsjedavajući Općinskog vijeća Banovići.

U narednom periodu u saradnji sa World Visionom planiraju se i drugi projekti, rekao je predstavnik Općine Banovići Selmet Husanović koji je mladima zaželio da Omladinski centar bude inkubator novih znanja, vještina i poduzetničkog duha naglasivši da će mladi i ubuduće imati punu podršku Općine Banovići.

World Vision je u Banovićima prisutan od polovine 90-tih godina kroz razne projekte od kojih su mnogi bili od interesa za djecu i mlade. Otvaranjem Centra za mlade, kako je istakla direktorica World Visiona Dragana Bulić, mladima se želi dati vjetar u leđa kako bi ostali u BiH naglašavajući da se zajedno sa Općinom Banovići stvaraju pretpostavke za bolju i dugoročniju pespektivu mladih.

Otvaranjem Centra najviše bi trebali profitirati mladi. Cilj Udruženja je da se mladi, pored formalne, potaknu i na neformalnu edukaciju, te da se organizovanjem kulturnih, sportskih i drugih događaja uključe u društveni život i doprinesu razvoju lokalne zajednice, rekao je, Ademir Hasić, predsjednik Udruženja BaUM.

Vjerujemo da će mladi znati kako iskoristiti novi prostor i da će Centar, između ostalog, biti mjesto za okupljanje mladih, kreativno izražavanje i promociju njihovog stvaralaštva.

Novinar: Senad Mahmutbegović

2018-07-05T15:23:08+00:0005/07/2018|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045