Otvoreno gradilište na kružnom toku u Banovićima

VI STE OVDJE://Otvoreno gradilište na kružnom toku u Banovićima

Otvoreno gradilište na kružnom toku u Banovićima

Kako je i najavljeno iz općinsih organa upravljanja i Direkcije cesta Tuzlanskog kantona, danas su zvanično počeli radovi na realizaciji najvećeg projekta u Banovićima u posljednjih deset godina. Riječ je o projektu izgradnje savremene saobraćajnice – kružnog toka u Banovićima čija je ukupna vrijednost oko 1,5 miliona konvertibilnih maraka.

„Danas je zvanično otvoreno  gradilišta i mi ovim projektom rješavamo usko grlo u saobraćaju u samom centru Banovića, na mjestu gdje se spajaju dvije regionalne ceste. Vrijednost investicije je oko 1,5 milion konvertibilnih maraka i ovo je prvi značajniji projekat koji se rješava na području općine Banovići u posljednjih deset godina“, kazao je općinski načelnik Midhat Husić.

U okviru ovog projekat uradit će se rekonstrukcija raskrsnice na dionici puta od sportske dvorane do autobuske stanice u Banovićima koja se nalazi na regionalnim cestama R-469 „Živinice – Banovići – Ribnica“ i R-471 „Banovići – Vijenac – Lukavac“. Ovo je jedan od projekata koji realizuje Direkcija cesta Tuzlanskog kantona u okviru svojih redovnih aktivnosti.

„Kao što smo i najavili u svih trinaest općina mi imamo planirane investicije. Jedna od većih investicija je ova u Banovićima. Ovaj projekat će se raditi u dvije faze. U ovoj godini je planirano ulaganje od 600.000 knvertibilnih maraka za  ovaj projekat. Ostatak investicija i radova će se završiti naredne godine. Pored ovog projekta imamo investiciju od 1200 metara na Majevici koju smo završili, imamo u Tuzli investiciju od 350.000 konvertibilnih maraka, imamo potpisane projekte u Zivinicama i Gradačcu, dok su u Gračanici i Srebreniku u toku javne nabavke“, kazao je Agan Delibajrić, direktor Direkcije cesta Tuzlanskog kantona.

Zajedničkim snagama Vlade Tuzlanskog kantona, Općine Banovići, Direkcije cesta Tuzlanskog kantona, Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Tuzlanskog kantona i Ministartva saobraćaja Tuzlanskog kantona projekat je efikasno doveden do faze realizacije. Cjelokupan projekat finansirat će Direkcija cesta Tuzlanskog kantona, s obzirom da se navedene dionice puta nalaze u njihovoj nadležnosti, dok je Općina Banovića obezbjedila cc 11 dunuma zemljišta za ovu investiciju.

Radove na poslovima izgradnje kružnog toga izvodi firma „Rial-Šped“ d.o.o. Doboj Istok.

Prema riječima načelnika Husića prva faza projekta izgradnje kružnog toka bi trebala biti završena do kraja godine ukoliko to budu dozvoljavali vremenski uslovi.

Savremena saobraćajnica – kružni tok je prva saobraćajnica ovakve vrste na području Banovića koja će doprinijeti povećanoj sigurnosti u saobraćaju s obzirom da bi trebalo da značajno smanji gužve na ovom dijelu saobraćajnice.

2017-12-04T21:55:36+00:0007/07/2016|Kategorije: Vijesti|Oznake: , |

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045