Pet implementiranih projekata za bolje uslove obrazovanja djece u osnovnim i srednjim školama u Banovićima

VI STE OVDJE://Pet implementiranih projekata za bolje uslove obrazovanja djece u osnovnim i srednjim školama u Banovićima

Pet implementiranih projekata za bolje uslove obrazovanja djece u osnovnim i srednjim školama u Banovićima

Predsjedavajući Općinskog vijeća Nermin Delagić zajedno sa predstavnicima World Vision-a BiH danas je zvanično pustio u upotrebu pet implementiranih projekata iz oblasti obrazovanja. Riječ je o projektima: opremanja kabineta stranih jezika u MSŠ „Banovići“, projektu sanacije staklenih zidova u hodnicima O.Š. „Banovići“, rekonstrukciji javne rasvjete u Područnoj školi „Oskova“ , projektu umrežavanja računara u O.Š. „Banovići Selo“  i projektu opremanja sportskim učilima u O.Š. „Treštenica“.

– Jako smo ponosni na saradnju koju imamo sa Općinom Banovići. U protekloj godini imali smo zajednička ulaganja u iznosu preko 30 hiljada konvertibilnih maraka čime smo pokrili projekte u četiri osnovne škole i Mješovitoj srednjoj školi u Banovićima. Svi projekti su bili usmjereni na poboljšanje uslova obrazovanja djece i mladih u opštini Banovići, – kazala je Anesa Muhović, program menađer tuzlanske regije World Vision BiH.

Ovo je treća godina kako Općina Banovići uspješno sarađuje sa World Vision-om.

– Opremanje kabineta stranih jezika jedan je od primjera koji smo realizovala sa Općinom Banovići i World Vision-om. –  Mi  smo i proteklih godina imali dobru saradnju u okviru koje smo uradili trotoar za učenike od mosta prema školi. Ja im se zahvaljujem na ovako dobrom činu i podršci našoj školi i nadam se da će se uložena sredstva u obrazovanje dugoročno isplatiti, – kazao je direktor Mješovite srednje škole Banovići Ćazim Mešanović.

Dobra saradnja se nastavlja i u narednoj godini

Svi projekti realizovani u predviđenim rokovima te se dobra saradnja nastavlja i narednim godinama.

– I ove godine smo predvidjeli određena sredstava za realizujaciju zajedničkih projekata  sa World Vision-om i ja se nadam da će ova saradnja biti nastavljane uspješno na što upućuju i dosad realizovani projekti, – istakao je predsjedavajući Općinskog vijeća Banovići Nermin Delagić prilikom  obilaska škola, a isto je potvrdila i Muhović.

– Nama, kao i Općini Banovići djeca ostaju u fokusu i u narednoj godini. Trenutno smo u fazi mapiranja potreba za narednu godinu i koji će to biti konkretni projekti koje ćemo implementirati, – istakla je Muhović.

2018-12-14T10:46:26+00:0014/12/2018|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045