Počeli novi radovi u Brezovači, Treštenici i Omazićima

VI STE OVDJE://Počeli novi radovi u Brezovači, Treštenici i Omazićima

Počeli novi radovi u Brezovači, Treštenici i Omazićima

Kontinuitet ulaganja i izgradnje u mjesnim zajednicama na području općine Banovići se nastavlja. U dvoipogodišnjem načelničkom mandatu Midhat Husić u izgradnju lokalne infrastrukture pored finansisjkih sredstava ulože i ogroman trud kako bi što bolje pratio kontinuitet ravnomjernog ulaganja u sve mjesne zajednice. U skladu sa potrebama mjesnih zajednica na terenu je aktivno nekoliko radilišta i to u mjesnim zajednicama Brezovača, Treštenica, Omazići, Grivice i Grad I.

U mjesnoj zajednici Brezovača u naselju Ćatići počeli su pripremni radovi za asfaltiranje dinoice puta u dužini od hiljadu metara, a njegovu realizaciju finansijski pomaže Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. Mjesna zajednica Treštenica je kao prioritet u izgradnji odredila izgradnju rezervoara za potrebe mjesnog vodovoda u naselju Golići, gdje je danas uveden izvođač radova ŠF – Inžinjerin iz Tuzle.

Nakon završene rekonstrukcije i asfaltiranja puta u dužini od 1200 metara u mjesnoj zajednici Omazići u naseljima Beširovići i Durakovići, danas su počeli radovi na sanaciji vodovoda u naselju Gutići. Projekat je vrijedan 80.000 konvertiblih maraka i sufinansira ga Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona.

 

U završnoj su fazi radovi na izgradnji rezervoara u Aljkovićima, kao i prva faza projekta vanjskog uređenja u Banovići Selu, druga faza će početi u narednim danima, a ona podrazumijeva postavljanje rasvjetnih tijela i klupa te uređenje hortikulture.

Na području općine Banovići aktivno je još i radilište na izgradnji savremene saobraćajnice-kružnog toka koji se planira završiti do kraja ove godine, te projekat regulacije rijeke Litve kod zgrade Općine.

U narednom periodu očekuje se uvođenje izvođača u poslove na projektu regulacije Radinskog potoka, treće faze izgradnje Trga žrtava Srebrenice u Banovićima, rekonstrukcije i asfaltiranja tri dionice u mjesnoj zajednici Oskova u naselju Brioni, te izgradnju javne rasvjete u mjesnim zajednicama Grivice, Stražbenica i Seona.

2017-12-04T21:55:36+00:0012/08/2016|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045