Kontinuitet ulaganja i izgradnje u mjesnim zajednicama na području općine Banovići se nastavlja. U dvoipogodišnjem načelničkom mandatu Midhat Husić u izgradnju lokalne infrastrukture pored finansisjkih sredstava ulože i ogroman trud kako bi što bolje pratio kontinuitet ravnomjernog ulaganja u sve mjesne zajednice. U skladu sa potrebama mjesnih zajednica na terenu je aktivno nekoliko radilišta i to u mjesnim zajednicama Brezovača, Treštenica, Omazići, Grivice i Grad I.

U mjesnoj zajednici Brezovača u naselju Ćatići počeli su pripremni radovi za asfaltiranje dinoice puta u dužini od hiljadu metara, a njegovu realizaciju finansijski pomaže Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. Mjesna zajednica Treštenica je kao prioritet u izgradnji odredila izgradnju rezervoara za potrebe mjesnog vodovoda u naselju Golići, gdje je danas uveden izvođač radova ŠF – Inžinjerin iz Tuzle.

Nakon završene rekonstrukcije i asfaltiranja puta u dužini od 1200 metara u mjesnoj zajednici Omazići u naseljima Beširovići i Durakovići, danas su počeli radovi na sanaciji vodovoda u naselju Gutići. Projekat je vrijedan 80.000 konvertiblih maraka i sufinansira ga Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona.

 

U završnoj su fazi radovi na izgradnji rezervoara u Aljkovićima, kao i prva faza projekta vanjskog uređenja u Banovići Selu, druga faza će početi u narednim danima, a ona podrazumijeva postavljanje rasvjetnih tijela i klupa te uređenje hortikulture.

Na području općine Banovići aktivno je još i radilište na izgradnji savremene saobraćajnice-kružnog toka koji se planira završiti do kraja ove godine, te projekat regulacije rijeke Litve kod zgrade Općine.

U narednom periodu očekuje se uvođenje izvođača u poslove na projektu regulacije Radinskog potoka, treće faze izgradnje Trga žrtava Srebrenice u Banovićima, rekonstrukcije i asfaltiranja tri dionice u mjesnoj zajednici Oskova u naselju Brioni, te izgradnju javne rasvjete u mjesnim zajednicama Grivice, Stražbenica i Seona.