Počeli radovi na izgradnji treće faze projekta Trg žrtava Srebrenice

VI STE OVDJE://Počeli radovi na izgradnji treće faze projekta Trg žrtava Srebrenice

Počeli radovi na izgradnji treće faze projekta Trg žrtava Srebrenice

Radi se o nastavku projekta uređenja gradske šetnice u okviru kojeg  će biti uređeno novih 1000 metara gradske površine. Projekat podrazumijeva popločavanje šetnice, izgradnju energetski efikasne rasvjete, rekonstrukciju kanalizacione i vodovodne mreže i izgradnju odvodnih kanala, te sve druge prateće radove.

„Početkom radova na trećoj fazi projekta izgradnje Trg žrtava Srebrenice Općina Banovići nastavlja kapitalna ulaganja na području cijele opštine. U ovaj projekat ćemo uložiti oko 300 hiljada konvertibilnih maraka i konačno urediti gradsku šetnicu onako kako to dolikuje našem stanovništu“, kazao je načelnik Midhat Husić.

Općina Banovići projekat finansira uz pomoć Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša Tuzlanskog kantona, a izvođač radova je firma „Gradnja – 1“ d.o.o. Tešanj.

Treća faza projekta Trg žrtava Srebrenice spojit će Trg sa budućim kružnim tokom. „Prije mjsec dana počela je implementacija i projekta izgradnje kružnog toka u Banovići i treba naglasiti da se ova dva projekta spajaju u jednom dijelu i po završetku oba projekta bit će zaokružen najveći infrastrukturni poduhvat u posljednjih deset godina na ovim prostorima“, dodaje Husić.

U svom mandatu načelnik Husić je za projekte infratsrukture uložio preko tri miliona konvertibilnih maraka i implementirao preko 30 većih projekata, te isto toliko manjih projekata. U narednom periodu iz općindkog budžeta je planirano ulaganje od milion konvertibilnih maraka za još pet projekata koji će se implementirati na području banovićkih mjesnih zajednica.

2017-12-04T21:55:34+00:0030/08/2016|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045