Radi se o nastavku projekta uređenja gradske šetnice u okviru kojeg  će biti uređeno novih 1000 metara gradske površine. Projekat podrazumijeva popločavanje šetnice, izgradnju energetski efikasne rasvjete, rekonstrukciju kanalizacione i vodovodne mreže i izgradnju odvodnih kanala, te sve druge prateće radove.

„Početkom radova na trećoj fazi projekta izgradnje Trg žrtava Srebrenice Općina Banovići nastavlja kapitalna ulaganja na području cijele opštine. U ovaj projekat ćemo uložiti oko 300 hiljada konvertibilnih maraka i konačno urediti gradsku šetnicu onako kako to dolikuje našem stanovništu“, kazao je načelnik Midhat Husić.

Općina Banovići projekat finansira uz pomoć Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša Tuzlanskog kantona, a izvođač radova je firma „Gradnja – 1“ d.o.o. Tešanj.

Treća faza projekta Trg žrtava Srebrenice spojit će Trg sa budućim kružnim tokom. „Prije mjsec dana počela je implementacija i projekta izgradnje kružnog toka u Banovići i treba naglasiti da se ova dva projekta spajaju u jednom dijelu i po završetku oba projekta bit će zaokružen najveći infrastrukturni poduhvat u posljednjih deset godina na ovim prostorima“, dodaje Husić.

U svom mandatu načelnik Husić je za projekte infratsrukture uložio preko tri miliona konvertibilnih maraka i implementirao preko 30 većih projekata, te isto toliko manjih projekata. U narednom periodu iz općindkog budžeta je planirano ulaganje od milion konvertibilnih maraka za još pet projekata koji će se implementirati na području banovićkih mjesnih zajednica.