Počeli radovi na izmještanju vodovodne mreže u dijelu budućeg kružnog toka u Banovićima

VI STE OVDJE://Počeli radovi na izmještanju vodovodne mreže u dijelu budućeg kružnog toka u Banovićima

Počeli radovi na izmještanju vodovodne mreže u dijelu budućeg kružnog toka u Banovićima

Na području opštine Banovići, na radilištu budućeg kružnog toga, jučer je zvanično u svojstvu izvođača radova uvedena u posao firma Dževkomerc Inžinjering d.o.o. Zavidovići koja će u naredna dva mjeseca raditi na izmještanju postojeće vodovodne mreže gradskog vodovoda iz dijela budućeg dijela kružnog toka u Banovićima.

Dževkomerc će po projektu izvršiti izmiještanje četiri dionice postojeće vodovodne mreže na lokaciju pored budućeg kružnog toka kako bi se olakšala svaka naredna rekonstrukcija prilikom eventualnih kvarova u tom dijelu mreže. Prilikom izmještanja bit će postavljani novi kablovi, te uređeni šahtovi čime će se značajno poboljšati i samo stanje vodosnabdijevanja. Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 80 hiljada konvertibilnih maraka a finansiran je od strane Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona.

Cjelokupni radovi na izgradnji najvećeg infrastrukturnog projekta trenutno u Banovićima, prema ranijim informacijama dobijenim u Direkciji cesta Tuzlanskog kantona koji su nosioci projekta izgradnje kružnog toka u Banovićima, trebali bi biti završeni u toku ove godine ukoliko sve bude teklo planiranom dinamikom.bog navedenih radova u gradskom području Banovića trenutno je saobraćaj otežan, te se mole vozači za strpljenje i korištenje alternativnih pravaca kako bi se radovi što bezbjednije priveli kraju.

Projekat rekonstrukcije raskrsnice-kružnog toka podrazumijeva rekonstrukciju raskrsnice na dionici puta od sportske dvorane do autobuske stanice u Banovićima a koja se nalazi na regionalnim cestama R-469 „Živinice – Banovići – Ribnica“ i R-471 „Banovići – Vijenac – Lukavac“.

Pored ovog projekat na području opštine Banovići u toku su i radovi na regulaciji i zacjevljenju dijela korita Begovog Potoka u mjesnoj zajednici Omazići preko kojeg se planira izmjestiti dio saobraćajnice na dionici puta od Elektroremonta do podružnice Čolići u Omazićima pri čemu će se značajno poboljšati putna komunikacija prema centralnom dijelu mjesne zajednice Omazići.

U narednom periodu iz Općine Banovići najavljuju početak još nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata o kojima će javnost biti na vrijeme informisana.

 

 

2017-12-04T21:55:29+00:0005/05/2017|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045