Novim aluminijskim termoblokovima otporni na udarce i mehanička oštećenja, bit će zamijenjena stara i dotrajala stolarija na objektu javne ustanove “Sportsko-kulturni centar” Banovići.

Projekat rekonstrukcije objekta koštat će ukupno 34.420 KM, a finansijsku potporu za realizaciju ovog projekta, Sportko-kulturnom centru pružila je Općina Banovići iz lokalnog budžeta.

Radovi na zamjeni stolarije obuhvataju oko 45% radne površine, odnosno zamjenu staklene površine u dužini od 60 metara i bit će okonačni za deset dana. Novom stolarijom poboljšat će se izolacija i zadržavanje toplote unutar objekta, čime će se stvoriti bolji uslovi za korisnike, kako trenažnog procesa, koji čine najveći udio u korištenju objekta, tako i pojedinaca koji iznajmljuju sale za rekreaciju, naveli su iz ove Ustanove. Oni su naglasili da će preostali dio nezavršene staklene površine, odnosno drugi dio projekta, bit završen slijedeće godine. Također, u sklopu ovog projekta bit će sanirana oštećenja na vanjskim zidovima objekta.