Uz finansijsku podršku Općine Banovići i načelnika Midhata Husića, sinoć je održana promocija zbirke pjesama “Praljublje” autora, našeg sugrađanina, Esada Mujagića. Promocija je održana u organizaciji JU “Javna biblioteka” Banovići.

Esad je prije 30. godina imao pripremljen tekst za ovu zbirku, i tek nakon 30. godina ukazuje se prilika da objavi svoju prvu knjigu. Knjiga predstavlja pobjedu sjećanja nad zaboravom a Esad Mujagić je jedan od rijetkih autora koji je istrajao tako dugo sa poezijom. -Knjiga je već dugo bila prisutna u sveskama i knjigama i bivstvuje na ovim prostorima. Smatram da je knjiga Praljublje, knjiga koju treba vidjeti, čuti i listati i mnogo toga između redova naći. Trideset godina je čekanja bilo, to je bilo jedno epsko putovanje koje je čekalo i dočekalo bolje vrijeme i bolje ljude i konačno sa boljim ljudima se bolje živi, kazao je autor Esad Mujagić.

Na promociji su govorili književnici: Šimo Ešić i Zejćir Hasić. Prema njihovim riječima Esad Mujagić je čovjek sa odnjegovanom poezijskom rečenicom i odnjegovanim stilom i stihom. Knjiga Praljublje izdata je u izdavačkoj kući Bosanska riječ.