Deset porodica sa područja opštine Banovići danas će potpisati ugovore o dodjeljivanju bespovratnih finansijskih sredstava sa ministrom za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Fahrudinom Skopljakom. Sredstva su namjenjena za pomoć u rješavanju stambenih potreba socijalno ugroženih branilaca i članova njihovih porodica.

Potpisivanje će se obaviti danas 21.12.2016. godine (srijeda) u 14.00 sati u Plavoj Sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli.

Nakon provedene procedure za pružanje pomoći u stambenom zbrinjavanju boraca i članova njihovih porodica, putem Projekta za pomoć u rješavanju stambenih potreba socijalno ugroženih branilaca i članova njihovih porodica, u iznosu do 5.000,00KM, obuhvaćen je 291 borac ili članovi njihovih porodica sa područja TK. Vlada Tuzlanskog kantona u ove svrhe obezbijedila je 488.432,12 KM bespovratnih sredstava. Od tih sredstava 30 hiljada konvertibilnih maraka bit će dodjeljeno porodicama sa područja opštine Banovići.
Korisnici koji ne potpišu ugovor neće moći ostvariti pravo na dodjelu finansijskih sredstava za pomoć u rješavanju stambenih potreba socijalno ugroženih branilaca i članova njihovih porodica.