Izletište Mačkovac

VI STE OVDJE://Izletište Mačkovac
Izletište Mačkovac2017-12-04T21:55:37+00:00

Project Description

Izletište Mačkovac udaljeno je 5 km od centra grada. Smješteno je na lokaciji prema izletištu Zlača i vrhu Konjuha uzvodno uz rijeku Oskova. Izletište se nalazi na granici sa općinom Živinice i poznato je po najposjećenijim prvomajskim praznicima u Tuzlanskom kantonu i šire. Uređeno je po prosječnim turističkim standardima, posjeduje dobre infrastrukturne prateće sadržaje, 15 stolova, 5 kamina, te 3 česme. Sportsko rekreativni centar Mačkovac posjeduje terene za košarku, odbojku i nogomet i to sa uređenim tribinama. Ovaj sportsko rekreativni centar pogodan je i za noćne turnire jer je osvjetljen i pruža dodatni užitak za sportske događaje noću.

Na izletišru postoje i smještajni kapaciteti u restoranu „ Brana “ koji nudi i bogat izbor jela i pića. Restoran posjeduje  i ljetnu baštu i bilijar salu.

Kako je izletište smješteno uz rijeku Oskova, tako postoje i dobri uslovi za razvoj ribolova jer je  rijeka  bogata različitim vrstama ribe, a naročito potočnom pastrmkom i mladicom. Pored toga ovo područje je pogodno i za lov i spada u brdska lovišta.  Lovna površina revira je oko 98% od ukupne površine i uglavnom je obrasla bogatom prizemnom šumskom vegetacijom .Ne lovna površina je oko 2% i čine je komunikacije, poslovni objekti šumarstva, turistički i drugi objekti. Bogata vegetacija i slivno područje sa vodama u toku cijele godine obezbjeđuju dovoljno hrane i vode za divljač.

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045