Poslovna zona

VI STE OVDJE://Poslovna zona

Poslovna zona

Poslovna zona u Banovićima mogla bi se graditi sredstvima iz evropskih fondova

Izgradnja poslovne zone na području općine Banovići u okviru INTERREG projekta kojeg finansira Evropska unija bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića, ministra razvoja i poduzetništva Nermina Hodžića, načelnika općine Banovići Midhata Husića i izvršnog direktora Nezavisnog biroa za razvoj (NBR) Envera Sarvana.

Radi se o prijedlogu regionalnog projekta „Boljim poslovnim okruženjem do više radnih mjesta“, a u okviru programa održivosti civilnog društva u BiH u kojem bi osim NBR-a, Ministarstva razvoja i poduzetništva TK, Vukovarsko-srijemske županije iz Republike Hrvatske, te razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije „Hrast“ učestvovalo ukupno 39 općina, 13 iz Bosne i Hercegovine i 26 iz Republike Hrvatske. Neki od podprojekata u cijelom ovom projektu bili bi izgradnja poslovne zone u Banovićima i proširenje poslovne zone u Srebreniku.

Načelnik općine Banovići ovom prilikom je prisutne upoznao sa opredjeljenjem Općine da izgradnjom poslovne zone doprinesu raznolikosti privrednih aktivnosti u Banovićima, te da zaštitni znak banovićke privrede ne budu isključivo rudnik i buduća termoelektrana.

Premijer Gutić je izrazio zadovoljstvo ovim projektom, koji bi omogućio da se sredstvima EU, uz naše učešće u iznosu od 15% ukupnih sredstava, poslovni ambijent u Tuzlanskom kantonu učini atraktivniji budućim investitorima.

„Radi se o realnom projektu, kojem će Vlada pružiti svoju podršku, prije svega zato što se svakodnevno borimo za nova radna mjesta. Uz to Općina je već i sama planirala realizaciju sličnih aktivnosti, a svaka podrška, pa time i sredstva evropskih fondova, nam je u tom smislu dobrodošla i ubrzat će realizaciju ovih, već planiranih aktivnosti“, rekao je premijer Gutić.

2016-05-21T19:06:57+00:0021/05/2016|Kategorije: Vijesti|Oznake: |

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045