Općinski načelnik Midhat Husić i predsjedavajući Općinskog vijeća Banovići Nermin Delagić danas su upriličili prijem za kadetsku ekipu i rukovodstvo ŽKK RMU Banovići i njihovo rukovodstvo. Povod za ovakav prijem su rezultati koje ovaj klub niže prethodnih godina i doprinosi cjelokupnoj promociji sporta i opštine Banovići.

Kadetska ekipa ŽKK RMU Banovići je u ovoj godini po prvi put nastupila na jednom međunarodnom takmičenju i u okviru WABA lige plasirala se u samu završnicu, među osam najboljih.

– Ovo je prilika da mladim košarkašicama čestitamo na postignutim rezultatima i promociji sporta i Banovića uopće kao lokalne zajednice. Mi se zalažemo da u okviru naših mogućnosti, u okviru budžeta pomognemo razvoj sporta, kazao jepredsjedavajući Općinskog vijeća Banovići, Nermin Delagić.

Kadetska ekipa RMU Banovići u ovoj sezoni Waba lige u ovoj sezoni u devet odigranih utakmica ostvarila je pet pobjeda i četiri poraza.

– Pobijedili smo prvaka i viceprvaka Slovenije, Hrvatske i BiH, ekipu Konjica i Tešnja i time smo izborili plasman među osam najboljih i učešće od petog mjesta smo zauzeli, čekamo ishode nekih utakmica koje se igraju u narednom turniru, – kazala je trenerica ekipe kadetkinja RMU Banovići, Jasna Sliško.

– Mi smo stvarno naporno radili i zborili smo se za ovaj plasman, ništa to ne bi postigli bez podrške trenera, predsjednika i Općine Banovići, – kazala je košarkašica ŽKK RMU Banovići, Asja Hasanbegović.

– Ekipe koje se takmiče u ovoj ligi su sve starije košarkašice koje imaju oko 17 godina, a mi smo dosta mlađe sa 15 i 16 godine, te se slijedeće godine možemo ponovo takmičiti u istoj kategoriji pa se nadamo da ćemo ući u četiri najbolje ekipe, – košarkašica ŽKK RMU Banovići, Dajana Ibrić.

ŽKK RMU postaje brend po kojem je Općina prepoznatljiva u cijeloj regiji, klub je proglašen najuspješnijim sportskim kolektivom u Općini za 2018. godinu.