Projekat izgradnje međuopćinske deponije “Eko-sep” Živinice, Banovići i Kladanj

VI STE OVDJE://Projekat izgradnje međuopćinske deponije “Eko-sep” Živinice, Banovići i Kladanj

Projekat izgradnje međuopćinske deponije “Eko-sep” Živinice, Banovići i Kladanj

Općinski načelnik Samir Kamenjaković upriličio je sastanak za načelnika Općine Banovići Midhata Husića i načelnika Općine Kladanj Jusufa Čavkunovića. Na sastanku su razgovarali o Projektu izgradnje međuopćinske deponije „Eko-Sep” Živinice, Banovići i Kladanj.

S obzirom na to da je Svjetska banka otkazala Sporazum o završetku deponije za ove tri općine, potrebno je, jačanjem saradnje sa višim nivoima vlasti, kao i lokalnih zajednica iz zemalja okruženja i Općine Živinice, kako bi zajednički ustrajali na realizaciji ovog jako značajnog projekta.

Osnovni cilj JP “Eko – Sep” d.o.o. Živinice Centar za upravljanje otpadom “separacija 1” je izgradnja moderne sanitarne deponije za zbrinjavanje neopasnog komunalnog otpada, poštujući pri tome sve ekološke standarde i propisane tehnologije na području Općine Živinice, Banovići i Kladanj.

Načelnici su ovom prilikom dogovorili sastanak koji će se održati u ponedjeljak sa Federalnom ministricom okoliša i turizma FBiH Editom Đapo, gdje će razgovarati o konceptu nastavka projekta deponije “Eko-sep”.

Svi preduslovi za izgradnju su ispunjeni, a projekat je namjenjen sistemskom rješavanju problema sa otpadom, kao preduvjet za ispunjenje uslova za pristup u EU.

 

Izvor: http://www.opcinazivinice.ba/press/904-projekat-izgradnje-meduopcinske-deponije-eko-sep-zivinice-banovici-i-kladanj
2016-12-16T10:21:46+00:0016/12/2016|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045