Radno na polju infrastrukture u Banovićima

VI STE OVDJE://Radno na polju infrastrukture u Banovićima

Radno na polju infrastrukture u Banovićima

Preko milion konvertibilnih maraka za asfaltiranje

Nakon asfaltiranja četiri dionice puta u mjesnim zajednicama  Aljkovići,Tulovići i Banovići Selo, ovih dana su aktuelni radovi na još nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata na podučju opštine Banovići.

Aktivno se radi na rekonstrukciji i asfaltiranju dijela dionice puta u mjesnoj zajednici Podgorje, naselje Mušići u ukupnoj dužini od 650 metara. Trenutno su na terenu radnici firme Rial-Šped d.o.o. iz Doboj Istoka koji vrše pripremne radove za asfaltiranje ove dionice. Ukupna vrijednost radova je preko 87 hiljada konvertibilnih maraka a sredstva su obezbjeđena iz općinskog budžeta tekuću godinu.

Za asfaltiranje u ovoj godini  Općina Banovići je Budžetom planirala izdvojiti preko tri miliona i stotinu hiljada konvertibilnih maraka od čega će preko milion konvertibilnih maraka biti uložen u izgradnju putne mreže.

Pored putne infrastrukture na području opštine Banovići aktuelni su radovi na projektima poboljšanja vodosnadbijevanja i izgradnje javne rasvjete. Uz finansijsku pomoć Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona aktivno se izvode radovi na vodovodnim distributivnim mrežama u mjesnoj zajednici Brezovača i Banovići Selo. Radovi na izgradnji moderne led javne rasvjete trenutno su aktuelni na lokaciji kružnog toka u Banovićima.

U pripremi je početak realizacije još nekoliko projekata na području cijele opštine Banovići o čemu ćemo govoriti kada nadležna služba uvede izvođače radova na radilišta.

 

2018-08-15T11:24:25+00:0015/08/2018|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045