Realizacija projekata iz oblasti vodosnabdijevanja

VI STE OVDJE://Realizacija projekata iz oblasti vodosnabdijevanja

Realizacija projekata iz oblasti vodosnabdijevanja

Za poboljšanje vodosnabdijevanja u mjesnim zajednicima općina Banovići je, u suradnji sa višim nivoima vlasti, i u ovoj godini osigurala značajna finansijska sredstva. Trenutno se realizuju tri projekta, dva u MZ Banovići Selo i jedan u MZ Brezovača.

U MZ Banovići Selo – Selo II u toku je izrada pumpne stanice, novog rezervoara zapremine 100 kubika i distributivne mreže. Projekat zajednički finansiraju: Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH (50.000 KM), Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona (120.000 KM) i općina Banovići (oko 80.000 KM). Izvođač radova je Š.F. – Inženjering d.o.o. Tuzla.

U Banovići Selu u toku su i radovi na centralnom vodovodu. Planiraju se izgraditi: dvije pumpne stanice, dva rezervoara – zapremine 100 i 200 kubika, i distributivni cjevovod. Vrijednost radova je oko 300 hiljada konvertibilnih maraka, a projekat finansira Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK. Izvođač radova je Gradnja 1 d.o.o. Tešanj.

U MZ Brezovača radi se novi vodozahvat i cjevovod do rezervoara. Sredstva za ovu namjenu osiguralo je, također, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK. I ovaj projekat realizuje Gradnja 1 d.o.o. Tešanj.

2017-12-13T21:44:27+00:0013/12/2017|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045