Redovno održavanje gradske čistoće

VI STE OVDJE://Redovno održavanje gradske čistoće

Redovno održavanje gradske čistoće

Općina Banovići u saradnji sa nadležnom općinskom službom i javnim komunalnim preduzećem svakodnevno provodi aktivnosti na realizaciji Plana i programa komunalne usluge održavanja čistoće i održavanja javnih površina za 2018. godinu.

Jedna od tih stavki je i pranje svih gradskih ulica koje se provodi ovih dana. Radnici JP „Komunalno“ d.o.o. Banovići u okviru svojih poslova izvršilo je pranje ulica u centralnom gradskom području a sa istim će nastaviti u skladu sa rasporedom obaveza i prioriteta u drugim ulicama.

– Pranje ulica i svih gradskih površina jedan je od poslova koji se ubrajaju u redovno održavanje javnih površina a koje je Općina povjerila JP „Komunalno“ d.o.o. Banovići. Svakodnevno se radi na poslovima iz ovih oblasti jer je čistoća takav posao. Pored uređenja i čišćenja komunalnog otpada, sadnje cvijeća, obrezivanja zelenila i košenja javnih površina svakog  mjeseca se vrši i pranje javnih gradskih ulica, kazao je Adem Mostarlić, pomoćnik Općinskog načelnika.

Planom je predviđeno pranje svih gradskih ulica i ostalih asfaltnih površina u periodu od aprila do semtembra 2018. kao i svih prethodnih godina. Za ove namjene u Budžetu su predviđena sredstva u iznosu od preko 55 hiljada konvertibilnih maraka.

Ovo je samo jedan od redovnih poslova koji obavlja JP „Komunalno“ Banovići. Po nalogu Općine Komunalno obavlja i niz drugih poslova održavanja javne komunalne higijene kao što su sva čišćenja i uređenja javnih površina.

2018-08-29T14:56:11+00:0029/08/2018|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045