Nakon završenih radova u okviru projekata izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže u Zoni B, te rekonstrukcije toplovodne mreže koja je rađena u okviru izgradnje III faze projekta Trg žrtava Srebrenice, danas je počela sanacija cesta oštećenih usljed implementacije ovih projekata.

Općina Banovići za ovaj posao angažovala je firmu Rial iz Doboj Istoka čiji su radnici danas počeli sanaciju oštećenih asfaltnih površina na nekoliko lokacija u samom centru grada. Radi se o sanaciji ceste na dionici od Radničkog doma do Binga, sanaciji ceste u neposrednoj blizini Konzuma i sanaciji ceste pored raskrsnice u centru grada.

Sanacijom ovih površina riješit će se saobraćajni problemi koji su značajno usporavali saobraćaj u centru grada. –Nakon što smo priveli kraju radove na nekoliko značajnih projekata u našem gradu, odlučili smo odmah da saniramo dijelove ceste koje smo oštetili prilikom ovih radova i omogućimo nesmetan saobraćaj našim sugrađanima, kazao je Amir Mrkonjić, pomoćnik Općinskog načelnika.

Prema riječima Mrkonjića, nastavljaju se aktivnosti i na implementaciju drugih projekata. On je potvrdio da su danas počeli pripremni radovi za implementaciju projekta izgradnje javne rasvjete u mjesnoj zajednici Repnik, naselje Hrvati, a privode se kraju i radovi na sanaciji klizišta u mjesnoj zajednici Grivice.