Smotra, druženje i takmičenje lovačkih društava Tuzlanskog kantona (FOTO i VIDEO)

VI STE OVDJE://Smotra, druženje i takmičenje lovačkih društava Tuzlanskog kantona (FOTO i VIDEO)

Smotra, druženje i takmičenje lovačkih društava Tuzlanskog kantona (FOTO i VIDEO)

Dani Saveza lovačkih društava Tuzlanskog kantona 2018. Zlača-Banovići kojim je ujedno obilježena 23. godišnjica Saveza održani su održani su 1. i 2. septembra na izletištu Zlača. Smotra lovačkih pasa, druženje i takmičenje u pripremi najbolje lovačke kotlićijade okupili su oko 1500 lovaca iz 13 lovačkih društava sa područja Tuzlanskog kantona.

– Ove godine smo napravili dva dana manifestacije, prvi dan smo organizovali izložbu pasa i gađanje glinenih golubova a drugi dan gulašijadu koja je takođe takmičarskog karaktera. Ovo što lovci rade nije ono što neki misle da je to samo lov nego smo tu više zbog prirode i očuvanja divljači u prirodi, kazao je Mensur Alić, predsjednik Saveza lovačkih društava TK.

Lovački turizam daleko je značajniji od drugih oblasti turizma samo što se o lovačkom turizmu manje govori istakao je  Jakub Suljkanović, premijer Vlade Tuzlanskog kantona otvarajući ovu manifestaciju.

– Lovci kao turisti su najizdašniji i najviše troše od svih drugih turista u bilo kojoj oblasti i zbog toga ja vidim veliku razvojnu šansu i veliki potencijal u lovačkom turizmu. Mi ćemo kao Vlada TK biti podrška Savezu lovačkih društava TK da svojim radom doprinesu razvoju lovne infrastrukture, kazao je Suljkanović.

Ovu manifestaciju podržala je i sufinansirala Općina Banovići u okviru Banovićkog kulturnog ljeta i programa kojim se obilježava i 23. godišnjica od solobođenja područja opštine Banovići u proteklom ratu. A da će ova manifestacija dobra promocija turizma a posebno lovnog turizma kao značajne složio se i Nermin Delagić, predsjedavajući Općinskog vijeća.

Kao domaćin Mirzet Idrizović, predsjednik lovačkog društva „Zelemboj“ Banovići istakao je da su se domaćini potrudili da budu dobri domaćini kako bi manifestacija protekla u najboljem redu, što su potvrdili i gosti.

Na kraju tamičenja u pravljenju lovačke kotlićijade prvo mjesto je pripalo upravo domaćinu. Drugo mjesto su osvojili gosti iz Gračanice a treće iz Čelića.

2018-09-06T09:33:07+00:0005/09/2018|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045