Stambene jedinice za osam porodica Romske nacionalnosti

VI STE OVDJE://Stambene jedinice za osam porodica Romske nacionalnosti

Stambene jedinice za osam porodica Romske nacionalnosti

U prostorijama Općine Banovići danas su potpisani ugovori, uručeni ključevi i predati stanovi na korištenje za osam porodica Romske nacionalnosti. Ugovore su potpisali korisnici stanarskog prava i općinski načelnik Midhat Husić koji je dao snažnu podršku socijalnoj inkluziji Roma u Banovićima.

Projekat vrijeda 260 hiljada konvertibilnih maraka finansira Evropska unija preko Hilfswerk Austria International BiH uz finansijsku podršku Općine Banovići i Federalnog ministarstva raseljenih lica i izbjeglica.

„Općina Banovići je za ovaj projekat obezbjedila sve neophodne priključke kao što su priključci za vodu, električnu energiju i kanalizacionu mrežu, te finansijski podržala projekat sa 40 hiljada konvertibilnih maraka. Ovim smo danas stambeno riješili još osam Romskih porodica“, kazao je pomoćnik načelnika Amir Mrkonjić.

U okviru ovog projekta izgrađene su dvije stambene zgrade sa po četiri stana koje se nalaze u naselju Podgorje u neposrednoj blizini romskog naselja Veseli Brijeg.

„Ovaj projekat je uspješno realizovan zahvaljujući prije svega općinskom načelniku Midhatu Husiću i njegovoj upravi i mislim da ćemo i dalje nastaviti dobru saradnju jer smo dobar tim što pokazuju rezultati koji možemo izmjeriti rješavanjem problema prvenstveno u oblasti stambenog zbrinjavanja Roma na području opštine Banovići“, kazao je predstavnik Hilfswerka Željko Halilović.

Na području općine Banovići živi preko 600 pripadnika Romske nacionalnosti i ovaj projekat ima najveći značaj upravo za njih.  Svi danas stambeno zbrinuti Romi imali su samo riječi pohvale za cijeli projekat i institucije koje su pomogle isti.

U narednom periodu kako navode iz ovih organizacije veću pažnju posvetiti će održivom razvoju ovih kategorija.

 

2017-12-04T21:55:29+00:0007/04/2017|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045