Svečano obilježen Dan državnost Bosne i Hercegovine

VI STE OVDJE://Svečano obilježen Dan državnost Bosne i Hercegovine

Svečano obilježen Dan državnost Bosne i Hercegovine

Polaganjem cvijeća na Centralno spomen obilježje šehida i poginulih boraca sa područja opštine Banovići, Općinsko vijeće Banovići danas je započelo obilježavanje 73. godišnjice od potvrđivanja BiH kao države, dana kojim se obilježava historijsko-politički i državno-pravni indivudualitet BiH.

Svečanost je održana uz prisustvo velikog broja gostiju sa svih nivoa vlasti Bosne i Hercegovine, a svečanim referatom prisutnima se obratio predsjedavajući Općinskog vijeća Banovići, Nermin Delagić ističući značaj ovog datuma. – Dan državnosti BiH, 25.11.  predstavlja historijski datum i praznik svih onih istinskih Bosanaca i Hercegovaca koji vole svoju domovinu, jednu i jedinu Bosnu i Hercegovinu. Stvarajući novu demokratsku državu RBiH vjećnici ZAVNOBIH-a su bili duboko svjesni da Bosna i Hercegovina može opstati i postojati samo na principima zajedništva cijelovitosti, ravnopravnosti , multietičnosti i multikulture koji su bili i ostali oličenje BiH kao savremene demokratske države. On je posebno istakao da se ne smije degradirati ili nedaj Bože zaboraviti veličina žrtava za slobodnu, nezavisnu i cijelovitu državu BiH koja je kao takva bila i ostala oličenje bosanskog duha, multikulture i zajedništva zasnovanog na principima ZAVNOBIH-a.

Na kraju svog obraćanja Delagić je svim građanima Banovića i državljanima BiH čestitao Dan državnosti BiH sa željom da će i oni koji je ne priznaju shvatiti da je ZVNOBIH dio i njihove historije.

Čestitke povodom ovog datuma prisutnima je uputio i općinski načelnik Midhat Husić, nadajući se će oni koji osporavaju ovaj praznik shvatiti da je ZVNOBIH kamen temeljac savremene i moderne BiH kao i model koji ukazuje na način kako svi zajedno možemo živjeti u zajednici evropskih naroda. Husić je istakao i to da je ZVNOBIH najznačajniji datum naše historije, datum koji potvrđuje milenijsko-historijsko postojanje BiH.

Svečanost povodom Dana državnosti BiH prelijepim muzičkim perfomansom o domovini uljepšali su učenici JU MSŠ „Banovići“ pod mentorstvom profesora Elvira Salihovića.

 

2017-12-04T21:55:33+00:0024/11/2016|Kategorije: Vijesti|

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045