Tradicionalna manifestacija u povodu obilježavanja 1. maja, Međunarodnog praznika rada za područje Tuzlanskog kantona i ove godine je održana na prelijepim banovićkim izletištima Mačkovac i Zlaća. Manifestaciju pod nazivom „Prvomajski uranak – Banovići 2016“ realizuje JU „Centar za zaštitu, razvoj i promociju turizma“ Banovići u saradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona,  Turističkom zajednicom Tuzlanskog kantona i Općinom Banovići.

Izlagači sa područja Tuzlanskog kantona

Degustacijom i prezentacijom tradicionalnih bosanskih jela danas je ovu manifestaciju svečano otvorio premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić. „Ovo je još jedan primjer da gastropunuda u turističkoj ponudi zauzima jedno posebno mjesto i mislim da bi svi trebali raditi na ozbiljnijoj promociji gastroponude i očekujem u narednim godinama da ova manifestacija preraste u manifestaciju širih razmjera“, kazao je Gutić.

Učešće u gastro-ponudi uzela su udruženja i ugostitelji sa područja općine Banovići, Lukavac i Zavidovići. U prepunom restoranu Brana na izletištu Mačkovac svi posjetioci mogli su uživati u specijalnim kuharskim djelima naših vrijednih domaćica, ugostitelja i udruženja napravljenih samo za ovu priliku i na najbolji mogući način, a što je još bitnije sa puno zadovoljstva.

Vrijeme nije išlo na ruku organizatorima ali to nije poremetilo niti jedan segement u organizaciji i pripremi gastroponude, a hrane i pića bilo je za sve posjetioce.

Slavlje se nastavlja

1. maja na banovićkim izletištima biće upriličena centralna prvomajska proslava koja će početi rano ujutro bogatim kulturno-zabavnim programom koji je pripremio Zlatan Jovanović Zlaja.

Svim posjetiocima želimo srdačnu dobrodošlicu i da im vrijeme ne pokvari raspoloženje.