Svečano otvorena centralna prvomajska proslava za TK

VI STE OVDJE://Svečano otvorena centralna prvomajska proslava za TK

Svečano otvorena centralna prvomajska proslava za TK

Tradicionalna manifestacija u povodu obilježavanja 1. maja, Međunarodnog praznika rada za područje Tuzlanskog kantona i ove godine je održana na prelijepim banovićkim izletištima Mačkovac i Zlaća. Manifestaciju pod nazivom „Prvomajski uranak – Banovići 2016“ realizuje JU „Centar za zaštitu, razvoj i promociju turizma“ Banovići u saradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona,  Turističkom zajednicom Tuzlanskog kantona i Općinom Banovići.

Izlagači sa područja Tuzlanskog kantona

Degustacijom i prezentacijom tradicionalnih bosanskih jela danas je ovu manifestaciju svečano otvorio premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić. „Ovo je još jedan primjer da gastropunuda u turističkoj ponudi zauzima jedno posebno mjesto i mislim da bi svi trebali raditi na ozbiljnijoj promociji gastroponude i očekujem u narednim godinama da ova manifestacija preraste u manifestaciju širih razmjera“, kazao je Gutić.

Učešće u gastro-ponudi uzela su udruženja i ugostitelji sa područja općine Banovići, Lukavac i Zavidovići. U prepunom restoranu Brana na izletištu Mačkovac svi posjetioci mogli su uživati u specijalnim kuharskim djelima naših vrijednih domaćica, ugostitelja i udruženja napravljenih samo za ovu priliku i na najbolji mogući način, a što je još bitnije sa puno zadovoljstva.

Vrijeme nije išlo na ruku organizatorima ali to nije poremetilo niti jedan segement u organizaciji i pripremi gastroponude, a hrane i pića bilo je za sve posjetioce.

Slavlje se nastavlja

1. maja na banovićkim izletištima biće upriličena centralna prvomajska proslava koja će početi rano ujutro bogatim kulturno-zabavnim programom koji je pripremio Zlatan Jovanović Zlaja.

Svim posjetiocima želimo srdačnu dobrodošlicu i da im vrijeme ne pokvari raspoloženje.

2016-05-21T18:41:37+00:0007/05/2016|Kategorije: Vijesti|Oznake: , |

PODOBNO ZA MOBILNE UREĐAJE

NAŠU STRANICU ODLIKUJE MODERNI RESPONSIVE DIZAJN I PODOBNA JE ZA MOBILNE UREĐAJE.

SAV SADRŽAJ, UKLJUČUJUĆI SVE FORME I FORME E UPRAVE SU FUNKCIONALNE NA MOBILNIM UREĐAJIMA.

FUNKCIONALNOST

IMATE PRIJEDLOG KAKO DA POBOLJŠAMO USLUGE GRAĐANA?
MOLIMO KORISTITE KONTAKT FORMU IZ GLAVNOG IZBORNIKA.

IMATE PRIJEDLOG ZA POBOLJŠANJE NAŠE WEB STRANICE?
JAVITE SE SLUŽBI ZA ODRŽAVANJE:
DSO "WEBPAGE.BA" | info@webpage.ba |Tel: 060-314-8045